Alibaba, Bekarlar Günü'nde rekor kırdı

Çin’de her yıl “Çifte 11” ve Bekarlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım’da alışveriş rekoru kırıldı. Alışveriş festivalinde Alibaba, 74 milyar dolarlık mal satışı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Alibaba, Bekarlar Günü'nde rekor kırdı

Çin’de her yıl “Çifte 11” ve Bekarlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım’da alışveriş rekoru kırıldı. Kasım ayında başlayan ve birçok e-ticaret sitesinin katıldığı alışveriş festivalinde Alibaba, 74 milyar dolarlık mal satışı gerçekleştirdi. Bu tutar, geçen yıl yapılanın neredeyse iki katı.

Aslında önceleri Çinli bekarlara adanmış bir gün olarak lanse edilmiş olan bu gün, gittikçe Çin ekonomisinin bir tür barometresine dönüştü. Alibaba ise Çin’in günlük hayatında sürekli var olan bir unsur. Aslında Bekarlar Günü’nün alışveriş festivaline dönüşümünü de Alibaba tarafından hayata geçirildi ve ABD’nin “Black Friday”inin rakibi oldu.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Alibaba, her yıldan farklı olan bu yılki Bekarlar Günü için bu yıllık tüketim buluşmasına 1 ila 3 Kasım arasında açtığı çevrimiçi bir pencereyle daha geniş bir kapsam kazandırdı. 21 Ekim tarihinden itibaren ön satışlar yapılmaya başladı. Bunun mantığı da markalara genel ekonomik yavaşlamadan çıkmaları, Alibaba lojistiğine daha çok zaman tanımak ve tüketiciye de seçimlerini, rahat rahat yapabilme fırsatı için geniş olanak vermek oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin