ALİ SUNAL: TEK HEDEFİM İYİ BİR OYUNCU OLMAK

Yaz başında kendisi gibi oyuncu olan Gökçe Bahadır’la evlenen Ali Sunal, yeni sezon projelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
ALİ SUNAL: TEK HEDEFİM İYİ BİR OYUNCU OLMAK

* İki yeni projeyle ekrandasınız...
Evet.  ‘Huzurum Kalmadı ’yı TNT’ye yapıyoruz. Güzel bir komedi dizisi oluyor. ‘5’er Beşer’ de bir komedi programı. Format gereği çok özgür bir alana sahibim orada. Seyircinin de katılımının olduğu interaktif bir program. Yüzde 60 metine bağlı kalıyoruz, yüzde 40 doğaçlama yapıyoruz. Benim özellikle yüzde 50 işime yarıyor metin. Çok yenilikçi, çok başka bir şey oldu. Her hafta üstüne koyarak devam edeceğiz. 

* Nasıl karakterleri canlandırıyorsunuz?
‘5’er Beşer’de Aziz Güngör Esen adında bir öğretim üyesini oynuyorum. ‘Beşeriyete Giriş’ diye bir kitap yazmış, insan ilişkilerini inceliyor. Konferanslarını uygulamalı anlatıyor. ‘Huzurum Kalmadı’daysa, Yemlihan’ı oynuyorum. Babadan kalma Bahtiyar Huzurevi’ni ayakta tutmaya çalışıyor. İşler istediği gibi gitmeyince huzur evini aynı zamanda öğrenci evi olarak işletiyor. Dizide eski ve yeni kuşağın çatışmalarını izleyeceksiniz. Ekipte zehir gibi yetenekli gençler var. Onlarla beraber oynamaktan mutluyum.Yeni sezonda insanları gülümsetecek, izlerken keyif alabilecekleri işler yapıyorum.  

* İki ayrı karakter çıkartmak zor olmuyor mu? 
Hayır. İki karakteri de çok sevdim. İkisinin de çok sivri özellikleri var. Onlarla hayatı paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Birlikte yaşıyoruz.

* Sizi daha çok komedi rollerinde izliyoruz. Farklı bir rol beklentiniz yok mu?,
Komedi rollerinden kim sıkılır? Herkes eğlenceli, keyifli bir şeyler yapmak ister. Herkes karşısındakini gülümsetmek ister. Biz de bunu başarmaya çalışıyoruz. Ama ileride çok iyi bir oyuncu olmak tek hedefim. O yüzden de bunu ispatlayacak bütün rolleri oynamak istiyorum.


“Ayşen Abla, babamı yaşatıyor”



* ‘Huzurum Kalmadı’da yıllarca babanızla kamera karşısına geçen Ayşen Gruda’yla birlikte oynuyorsunuz. Sette duygusallık ön plandadır herhalde. 
Ayşen Abla o kadar eğlenceli bir kadın ki, öyle bir duygusallık anına o izin vermediği sürece gelemiyoruz. Ama tabii ki onda da, bende de babamın izleri var. Aynı sette olmak keyif veriyor. Bana babamı yaşatıyor. Zannediyorum o da bana bakınca babamı görüyor. Aslında duygusal yoğunluk oyuncu olarak işimize geliyor. Zaten böyle ustalarla çalışmak çok önemli. Her cümlesinden oyunculuğunuzu eğitecek bir şey alabilirsiniz. Gençlerin enerjisi de çok hoş. Onların enerjisine ayak uydurmak çok keyifli. İşi bir anda yukarı çekiyorlar.  

* Ayşen Hanım, sette tavsiyelerde bulunuyor mu?
Daha olmadı. Şu anda gır gır aşamasındayız. Aliye Uzuntağan’la birlikte oynuyoruz. O çoğu oyuncu arkadaşımın hocasıdır. Zaman zaman onun tavsiyeleri oluyor. Benim de çok sevdiğim bir yakınım olduğu için, bilgilerini hiç esirgemiyor. Bazı sahnelerde anında müdahale ediyor. Bu müdahaleler de oyunculuğuma etki ediyor       diye düşünüyorum.

* Çekimler nasıl geçiyor?
‘5’er Beşeri’, ‘Benim Annem Bir Melek’in yardımcı yönetmeni Meltem Bozoflu çekiyor. ‘Huzurum Kalmadı’yı da ‘En Son Babalar Duyar’ın yönetmeni Sibel Kocataş çekiyor. O yüzden evimde gibiyim. İkisi de çok hızlı yönetmenler. Sabah saat 5’leri görmedik, görmemeyi de umuyorum. Keyifliyiz sette.



“Özlem  aşkımıza  kuvvet  veriyor”

* Evlilik nasıl gidiyor?
Güzel. Birlikte hayatı paylaşmak çok güzel. Bütün bu zorlukların, streslerin arasında vakit bulup birbirimizden güç almak, destek almak harika. 

* İki oyuncunun evliliği avantaj mı yoksa dezavantaj mı?
Bence daha heyecanlı oluyor. Devamlı bir özlem var. O özlem de, pişen yemeğin altındaki ateşi daha da kuvvetlendiriyor.

* Aşk her daim taze kalıyor yani. 
Onun da dizisi başladı. Özlüyoruz birbirimizi, özlem de  iyi bir şey. Devamlı evde otursak birbirimizi yeriz.


“Komple etkilendim”



* Gökçe Hanım’ı ilk gördüğü-nüzde evleneceğiniz kadın oldu-ğunu anlamış mıydınız?
Hayır. Kim anlar ki? Çok güzel bir şeyler olacağını hissettim de, evliliğe gideceğini görmedim. 

* İlk nesinden etkilendiniz?
Komple. Saç telinden, ayak parmağına kadar.(Gülüyor) Genel hal, tavır, bakış, gülüş. Ama özellikle benim için önemli olan bakıştır. Bakarak bir şeyleri anlatabiliyorsa bir insan, etkileyicidir. Yoksa istediği kadar güzel olsun. İlla konuşarak kendini ifade etmesi gerekmez. 

* Erkeklerin, eşlerinin annele-rine benzemesi istediği hep söylenir. Siz de öyle mi düşünüyorsunuz? 
Tabii ki insan annesini çok sever. Benim bir kız kardeşim var, ben onu da çok seviyorum. Ama çeşitten yanayım. Karım başka, annem başka, teyzem başka, annanemin başka olması bence daha maceralı. Etrafımda aynı kadından yüzlerce olmasını doğru buluyorum. 

* Evdeki paylaşım nasıl? 
Ben paylaşımcı değilim ev işlerinde. Fırsat buldukça yemeğe yardımcı olma, sofra hazırlığı, çiçek sulama işlerini görüyorum. (Gülüyor)

* Birbirinize benzeyen taraflarınız var mı? 
İnatçı olduğumuzu söyleyebilirim. Farklı fikirler besler insanı. O yüzden ilişkide çatışma olmalı. Yoksa tek düze bir hale döner iş. 

* Çocuk düşünüyor musunuz? 
Bismillah daha. Sevmem o konularda hayal kurmayı, bana da sürpriz olsun.


Senem AYDIN/MİLLİYET


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin