Ali Sabancı-Vuslat Doğan Sabancı zodyak botla kaza yaptı! Sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı

Yunanistan'da tatil yapan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, denizde zodyak botla kaza yaptı. Yaralanan çift ilk müdahalenin ardından Bodrum'a getirildi. Ağır yaralı olan Ali Sabancı İstanbul'a sevk edildi. Sabancı'nın kurucusu olduğu Pegasus iki ismin sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ali Sabancı-Vuslat Doğan Sabancı zodyak botla kaza yaptı! Sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı

Ünlü çiftten kaza haberi geldi. Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı tatilde oldukları Yunanistan'da zodyak botla kaza yaptı. Çift önce Bodrum'a sevk edildi.

Ali Sabancı-Vuslat Doğan Sabancı zodyak botla kaza yaptı! Sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun ağır olduğu belirtilen Ali Sabancı İstanbul'da özel bir hastaneye nakledildi.

Genel durumu iyi olan Vuslat Doğan Sabancı da ambulans uçakla Bodrum'dan İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Buradan kara ambulansıyla eşinin bulunduğu hastaneye nakledilen Vuslat Doğan Sabancı tedavi altına alındı.

ESAS HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Esas Holding'ten Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir."

DOĞAN HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Doğan Holding yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı’nın 24 Ağustos 2023 tarihinde geçirdikleri deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyiye gitmektedir.

Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN MESAJ

Sosyal medyasından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Sabancı'nın ilk müdahaleden sonra uçakla İstanbul'a sevk edildiğini belirtti.

Koca'nın paylaşımı şöyle:

İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.


YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada " Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi. 

İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" ifadeleri yer aldı. 

PEGASUS'TAN VE AYDIN DOĞAN VAKFI'NIN AÇIKLAMASI

Ali Sabancı'nın kurucusu olduğu Pegasus havayollarından yapılan açıklamada iki ismin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtildi.

Ali Sabancı-Vuslat Doğan Sabancı zodyak botla kaza yaptı! Sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı - Resim : 2

Kaza ile ilgili Aydın Doğan Vakfı'ndan  da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi. 

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin