Ali Mahir Başarır'dan Ekrem İmamoğlu yorumu: Adaylık yeri Kurultay'dır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Başarır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine ilişkin konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Mahir Başarır'dan Ekrem İmamoğlu yorumu: Adaylık yeri Kurultay'dır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Bir gazetecinin, Ekrem İmamoğlu'nun "adaylık çıkışı yaptığı" şeklindeki ifadesi üzerine Başarır, CHP'nin 85 milyon için önemli bir güvence olduğunu söyledi.

Başarır, CHP'nin bu üzüntüden, bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye'nin sorunlarına yönelmesi gerektiğine belirterek, şunları kaydetti:

"Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin birçok değeri tabii ki aday olmak isteyecektir. En doğal haklarıdır. Bunun da yeri kurultayıdır. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Sayın Genel Başkanımızın da hiçbir sıkıntısı yok. Sayın Genel Başkanımız 'ben' demiyor. Partiyi, gençleri, bize milyonlarca oy veren genç kardeşlerimizi bu partiye kazandırmak, belki ilçe, il parti yönetimlerine almak istiyoruz.

Eğer yanlışları doğru tespit edip bu noktada gerekli müdahaleleri yapmazsak, bir seçim daha yaşayacağız, yerel seçim var. O yüzden ben bu görüşmelerin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu görüşmeler devam etmeli, tartışmalıyız, konuşmalıyız ve en doğru olanı bulmalıyız. İlçelerde de illerde de birçok yerde de genç, yeni, dünyaya farklı bakan, bizim gibi düşünen ama daha hareketli arkadaşlarımızın ilçe, il yönetimlerine kurultay delegesi olarak Türkiye'nin karşısına çıkacağını umuyorum. Benim de muradım o, yenilik. Yenilikse, bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin