Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili flaş gelişme!

Korkmaz'ın öldürülme davasına bakan Cumhuriyet Başsavcısı'ndan basına servis edilen kamera kayıtları ile ilgili açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili flaş gelişme!

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Gezi protestoları sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili 1 polis ve 3 sivil vatandaşın yakalanarak tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.



Başsavcı Orhan Çetingül, dün geceden itibaren Ali İsmail Korkmaz olayıyla ilgili toplam 8 kişinin jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığını söyledi. Çetingül, 4 kişinin, jandarmada Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirterek, “Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü olay diye basına servis edilen görüntülerin olayla hiç ilgisi yoktur. Israrla jandarma kriminale gönderilmiş kamera görüntülerinin çözümünü bekledik. Olayı anlatacak en güvenilir delilin bu olduğunu düşünüyorduk. Buna rağmen olayın tanığı diye getirilen kişilerin ise bilerek veya bilmeyerek bizi yanlış yönlendirdiklerini gördük. Nitekim başka bir dövülme olayının şüphelisi olan şahıs, sanki Ali İsmail Korkmaz olayının failli gibi bize sunuldu. Bazı tanıkların da bu yönde ifade vermesi üzerine tutuklandı. Kamera görüntülerin gelmesi üzerine de derhal tahliyesi istendi. Tutuklu bulunan Serkan K. dün gece tahliye edildi” dedi.



“KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SİLİNMİŞ”

Kamera görüntülerinin silindiğini doğrulayan Çetingül, “Bir iş yerine ait kamera görüntülerinin silindiği doğru. Silinen görüntülerden birincisi, kimliği şu aşamada tespit edilememiş olan başka bir şahsın dövülmesine ait görüntü ile Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü olaya ait ikinci görüntüdür. İlk anda tutuklanan Serkan K. isimli şahsın henüz kimliği tespit edilememiş mağdura ait olan ilk olaya karıştığını belirledik. Ayrıca silme işleminin polis tarafından değil, olaya karıştığı iddia edilen esnaf tarafından bir başkasına yaptırıldığı beyanlardan anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.



1 Ağustos 2013 Perşembe günü bir gazetenin birinci sayfasında yayınlanan haber hakkında da konuşan Çetingül, “Başsavcılığımızın internet sitesinde yalanlanan, ‘Ali’nin organları için sanayide kutu’ başlıklı yazı için de ilgili gazeteyi hem Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine yaşattıkları acı hem de kasıtlı ve taraflı olarak kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri için kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Böyle bir durum söz konusu bile yapılamaz. Bizim bir kutu alıp içine organları koyup Adli Tıp Kurumu'na göndermemiz gibi bir olay olamaz” dedi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin