Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülme anı görüntülerini ortaya çıkaran muhabir konuştu!

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Korkmaz’ın öldürülme anı görüntülerini ortaya çıkaran Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz o görüntülerin detaylarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülme anı görüntülerini ortaya çıkaran muhabir konuştu!

Gezi Parkı eylemleri sırasında gösteriden kaçarken girdiği sokakta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülme anı  görüntüleri ortaya çıktı. Kameralarına yansıyan görüntüde Korkmaz’ın birkaç kişi tarafından öldüresiye dövüldüğü görülüyor. 2 Haziran gecesi yaşanan olay sonrası Korkmaz başına aldığı darbeler sonucu kaldırıldığı hastanede 10 Temmuz günü yaşam savaşını kaybetmişti.



Ali İsmail Korkmaz’ın görüntülerini ortaya çıkaran Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz RS FM'de katıldığı “Atilla Güner’le Akşam Postası” programında o gece yaşananların detaylarını ve daha önce silindiği iddia edilen görüntülerin nasıl ortaya çıktığını anlattı.



Atilla Güner: Bu görüntü bundan sonra ne gibi sonuçlar doğurur?



İsmail Saymaz: Aslında bu görüntünün hikâyesi başlı başına ayrı bir kitap konusu diyebilirim. Görüntünün önce kayıp olduğunu söylendiğini ve sonra nasıl bulunduğunu anlatmak gerekiyor. Çünkü Ali İsmail Korkmaz dövüldükten sonra olay mahallinden 41 tane görüntü elde edilmişti. Bunlardan üçünün görüntülerinin silinmiş ya da kayıp olduğu ifade edilmişti bilirkişi raporuna göre. Bunun 3 tanesi Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü Sanayi Sokak’taki 3 görüntüydü. Bunlardan biri bir otele , biri bir fırına, biri de bir dükkâna aitti. Fırına ait olanların ilk raporda silindiği, kayıp olduğu söylenmişti. Daha sonra jandarma kriminale gönderildi. Jandarma Kriminal bunun, Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran gecesi dövüldükten 4 gün sonra 6 Haziran’da fırıncı tarafından iki kez silindiğini tespit etti ve görüntüleri geri getirdi. İlginç olan şuydu; görüntüler 6 Haziran’da silinmişti, polis ise bunlara 7 Haziran’da el koymuştu. Yani polis el koymadan bir gün önce silinmişti. Demek ki buna el konulacağı biliniyordu evvelden. Görüntüler kurtarıldıktan sonra şu anlaşıldı; İsmail Koyuncu adında bir fırıncı ve onun 3 akrabasının bir polisle beraber dövenler arasında olduğu ortaya çıktı. Bu bakımdan çok ilginçti. Sonra savcılık iki etapta bu soruşturmayı yürüttü ciddiyetle. Birincisi jandarmaya gönderdi ve ifadeleri jandarma aldı. Çünkü şüphelilerden birinin emniyet olduğuna inanıyordu. İkincisi ise bu görüntüler alındıktan sonra daha evvel ifadesine başvurulmuş olan iki tanığın anlatımlarıyla görüntülerdeki kişilerin ve dövülen Ali İsmail Korkmaz’ın davranışlarının örtüştüğü yani tanığın anlatımları görüntülerle doğrulandığı ortaya çıktı. Dolayısıyla savcılık bu görüntüleri elde ettikten sonra 6 Ağustos’ta 1 polisi ve 3 kişiyi daha sonra orada olup köyüne kaçmış 1 kişiyi tespit etti ve tutukladı. Toplam 5 kişi tutuklanmış oldu ve ilginç olan şudur ki; polis burada kendisinin sadece tekme attığını onun da göğsüne gelmiş olabileceğini söylemişti ifadesinde. Görüntülerde anlaşılıyor ki kafasına gelecek şekilde üç defa tekme atmış ve son o görüntüde polisin elinde bir cisim olduğu görülüyor. Yine sivil kişiler demişlerdi ki; “biz devletin polisine yardım ettik” Nasıl bir yardımda bulundukları  görüntülerden anlaşılıyor. İsmail Korkmaz’ı yakalıyorlar, yaklaşık 10 saniye müddetle dövüyorlar, sonra polisin gelmesini izliyorlar, polis de gelip tekrar darp ediyor İsmail’i. Daha sonra görüntülerin tamamını izlediğimizde anlaşılıyor ki; o saatlerde aslında kapalı olması gereken fırının açık olduğu,  oranın adeta 15-20 kişi civarında gaz maskeli coplu polis ve ellerinde sopalar bulunan sivil kişilerin birlikte hareket ettikleri görülüyor. Hatta başka göstericileri de dövdükleri anlaşılıyor. Bunlardan biri de zaten daha evvel görüntülerini yayınladığımız Doğukan  adlı bir gençti ve şikayette bulunmuştu savcılığa. Bir başkan gencin daha orada dövüldüğünü öğrendik.



Atilla Güner: O zaman orada gelecek olanları darp etmek için bekleyen bir amaç birliği de var.



İsmail Saymaz: Evet, orada bir tür üs kurulduğunu biz anlıyoruz. Ve sadece döven bu 5 kişinin ve içinde bulunduğu kişinin aslında başka gençleri de dövdükleri anlaşılyor. Ayrıca   orada Ali İsmail’i dövmeseler bile orada bulunan başka görevlilerin başka kişileri dövmek üzere hazır bulunduklarını da biz anlıyoruz. Dolayısıyla bir suç ortaklığının olduğunu görüyoruz ve bu sonuca varıyoruz.



İşte o görüntüler:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin