Ali İsmail Korkmaz'ın belgeseli çekiliyor!

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın arkadaşları tarafından belgeseli çekilecek.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz'ın belgeseli çekiliyor!

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci tarafından ortaya atılan belgesel çekme fikri yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Senaryo yazım işlemi tamamlanan belgeselin ekipman eksiklerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde çekimlerinin başlaması planlanıyor. Ali İsmail Korkmaz’ın hayatından kesitler, Gezi Parkı ve dava sürecinin ele alınacağı belgeselin çekimleri, Eskişehir, Hatay’ın Antakya ilçesi, Kayseri ve İstanbul’da yapılacak.



Belgesel çekme fikrini ortaya atanlardan AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Gökhan Ergin, Ali İsmail Korkmaz’ın Türkiye’nin ve Eskişehir’in değerleri arasına girmiş bir kişi olduğunu söyledi. Ali İsmail Korkmaz’ın 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybettiğini hatırlatan Ergin, “10 Temmuz’dan sonra bugüne kadar gelen bir süreç var. Bu süreç boyunca da gerek Türkiye’de, gerekse Eskişehir’de Ali’nin sahiplenmesi adına birçok olumlu ve güzel şeyler yapılıyor. Bizim de aklımızda belgesel çekme fikri geldi ve bu fikrimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çekeceğimiz belgeselde de Ali İsmail’in nasıl sahiplenildiğini, süreçteki talihsiz açıklamaları, davanın neden Kayseri’ye alındığını ve Ali İsmail’in nasıl biri olduğunu ele alacağız. Yani Ali İsmail’i hayata geçireceğimiz belgeselle yaşatacağız” dedi.



Ergin, Ali İsmail Korkmaz olayında birçok açıklama yapan Vali Güngör Azim Tuna’ya belgeselde röportaj vermesi konusunda davette bulunarak, şöyle devam etti:



“Belgeselde bütün taraflarla röportaj yapmayı planlıyoruz. Bununla bağlantılı olarak da Eskişehir Valisine de bir röportaj teklifimiz olacak. Buradan bir çağrı yapmış olalım. Valinin konuyla ilgili birçok açıklamaları oldu ve kendisi yanlış anlaşıldığını iddia etti. Çekeceğimiz belgesel bir fırsattır. Vali, belgeselde konuşarak yanlış anlaşıldığı konuları yeniden ifade edebilir. Çünkü bu bir belgesel olduğu için olaylara objektif olarak bakıyoruz.”



Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Merve Daşğın ise, belgeselin çekimlerine Eskişehir’de başlayacaklarını, ardından da Hatay’ın Antakya ilçesi, Kayseri ve İstanbul’da devam edeceklerini kaydetti.



Belgesel içeriğinden bahseden Daşğın, “Eskişehir’deki çekimlere 16 Ocak gibi başlamayı düşünüyoruz. 26 Ocak gibi de Hatay’a gideceğiz. Hatay’da Ali İsmail’in sevdiği yerlerde çocukluk arkadaşlarıyla görüşerek bu ve buna benzer çekimler gerçekleştireceğiz. Burada 3-4 gün kaldıktan sonra Kayseri’ye geçerek buradaki dava sürecinden detaylar, Kayserililerden görüşler alacağız. Ayrıca burada gazeteci İsmail Saymaz ve avukatlarla röportajlar gerçekleştireceğiz. En son olarak da bu süreçte öne çıkmış isimlerle İstanbul’da röportajlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.



“EKİPMAN KONUSUNDA YARDIM BEKLİYORUZ”



AÜ İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü öğrencisi Yusuf Zeynel de, ekipman eksiklerini tamamladıktan sonra hemen çekimlere başlayacaklarını ifade ederek, bu konuda yardım beklediklerini dile getirdi. İyi bir iş yapmak istediklerini aktaran Zeynel, “19 yaşında bir çocuk öldürülüyor ve bu çocuk için bir belgesel yapma fikri ortaya çıkıyor. Bu iş gönüllülük esasına dayanılarak sürdürülebilecek bir şey. Bu fikir ilk defa ortaya çıktığında ve biz bunun reklamını yapmaya başladığımızda Diyarbakır’dan birisi arayarak belgeselin müziklerinde bize yardımcı olabileceğini söylemişti. Bunun gibi birçok kişi de bize belgeselin içinde yer almak istediklerini bildirdi. Bizim de bu konuda gönüllülere ihtiyacımız var. İnsanların katılması da ortak bir iş yapılması konusunda önemli. İyi bir iş yapmak istediğimiz için ekipman çok önemli. Bu yüzden ekipman konusunda olabilecek yardımları değerlendirebiliriz. Özellikle ışık kaynağı, reflektör ve iyi bir kamera ihtiyacımız var. Biz tüm bunları kendi imkanlarımızla sağlamaya çalışacağız ama belki tıkandığımız noktalar olabilir. Malzemeleri temin ettikten sonra hemen çekimlere başlayacağız. O yüzden bu konuda yardım etmek isteyenler bize ulaşabilirler” şeklinde konuştu.



BELGESELİN GALALARI ESKİŞEHİR, ANKARA VE İSTANBUL’DA YAPILACAK



Zeynel, belgeselin ilk galasını Eskişehir’de yapmayı düşündüklerini de kaydederek, şunları söyledi:

“Çekimleri 3 Şubat’ta bitirmeyi düşünüyoruz ama bu tarihten sonra bir günlüğüne İstanbul’a gidilebilir. İstanbul çekimleri görüntüye sonradan eklenebilir. Bu yüzden 3 Şubat’tan sonra kurgu aşamasına geçilecek. Kurguda da bu işten anlayan profesyonel bir kişi ile çalışılacak. Belgeseli mart ayının başında bitirmeyi hedefliyoruz. Belgeselin ilk gösterimini, galasını 4’üncüsü gerçekleştirilen ‘Gençlik Filmleri Festivali’ kapsamında Eskişehir’de yapacağız. Hatta izinlerini hallettikten sonra Anadolu Üniversitesi içindeki Sinema Anadolu’da gösterimi gerçekleştirilecek. Bu gösterime de Ali İsmail’in ailesini ve çok sayıda davetliyi çağırmayı planlıyoruz. Ayrıca belgeseli, aynı gün eşzamanlı olarak Ankara ve İstanbul’da da gösterime sokmayı düşünüyoruz.” (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin