Ali İsmail davasında yeni delillerin ortaya çıkmasında medyanın etkisi var mı?

Medyatava, İsmail Saymaz'a sordu.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail davasında yeni delillerin ortaya çıkmasında medyanın etkisi var mı?

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Eskişehir'de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davada sanık olarak yargılanan polislerin, "Dövülen kişi, Ali İsmail değildi" savunması, dosyaya giren baz istasyonu raporuyla çöktü.



Bilirkişi raporuna göre, hem Ali İsmail Korkmaz'ın hem de Korkmazı döven polisler ve dört sivil sanığın cep telefonları aynı noktadan, Yunus Emre Caddesi üzerinden sinyal veriyor.



Medyatava, İsmail Saymaz'a davayla ilgili çıkan yeni delillerle ilgili soru yöneltti.



MT: Ali İsmail Korkmaz davasında yeni delillerin ortaya çıkmasında medyanın rolü var mı? Tehditler alıyor musunuz?



İsmail Saymaz: Raporu mahkeme talep etti. Savcılık aşamasında yapılmadığı için bilirkişi raporu yeni ortaya çıktı. Bu dosyada TÜBİTAK raporu bekleniyor. Bundan sonra gelebilecek deliller de bekleniyor. Pazartesi günü duruşma var. Tanık var, o tanık dinlenecek. Tanık polis dinlenecek ve dayak yiyen bir başka genç dinlenecek. Ve bu dava nihayete kavuşacak.



Medya, eğer güvenlik kuvvetleri tarafından saklı tutulan deliller varsa daha hızlı ortaya çıkmasını sağlıyor. Salkı bilgiler varsa daha hızlı açığa çıkıyor. Yapılan haberler savcılığın daha hızlı hareket etmesini sağlıyor. Ben tehditler almıyorum.



Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava



Ali İsmail davasında yeni delillerin ortaya çıkmasında medyanın etkisi var mı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin