Ali İsmail davasında üçüncü duruşma: Ağlatan rapor!

Ali İsmail Korkmaz'ın davasında 3. duruşma görülüyor. Adli raporu salondakileri gözyaşlarına boğdu!

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail davasında üçüncü duruşma: Ağlatan rapor!

Eli sopalı polisler ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın üçüncü duruşması bugün görülüyor. Eskişehir'deki Gezi Parkı Direnişi'nde dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında üçüncü duruşma bugün Kayseri'de görülüyor. Kayseri'deki duruşmaya İstanbul ve Ankara ile çevre illerden de katılım var.



TWİTTER'DAN NASIL TEPKİLER GELDİ?



Anne Emel Korkmaz: Ali İsmail'i kalbime kazıdım- VİDEO





- Mahkeme heyeti başkanı, duruşmada tüm taleplerin dinleneceğini sonrasında da karar verileceğini söyledi.



- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda, "Kişinin ölümünün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlardan kaynaklandığı, mevcut hastalık nedeniyle kullandığı ilaçların kafa travması nedeniyle ölümünü hızlandırdığı, kafa travması olmasaydı ölümünün gerçekleşmeyeceği" ifadeleri yer aldı.



İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporunda ise "beyin kanaması ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle ölümün gerçekleştiği, sağ omuz arka tarafındaki kırığın kişinin hayati fonksiyonlarına etkisinin orta derecede, kafa ve yüz bölgesine yönelik travmaların kişinin hayatını etkileyecek derecede olduğu" vurgulandı.



Korkmaz'ın darp olayına bağlı yaralanması ile ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu belirtilen raporda, "Kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması olayını güçlendirdiği ve ölümünü kolaylaştırdığı oy birliği ile mütalaa olunur" görüşlerine yer verildi.



ALİ İSMAİL'İN AİLESİ VE SALONDAKİLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU



- Ali İsmail'in Adli Tıp raporu salondakileri gözyaşlarına boğdu. Ali İsmail'in avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, "Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da otopsi detaylarına dayanamadı, salon dışına çıktı" diye yazdı.



- Duruşma başladı. Duruşmada ilk olarak otopsi raporu okundu. Ali İsmail'in annesi ve babası, otopsi okunduğu sırada ağlayarak dışarı çıktılar.



- Cumhurbaşkanı adayı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmayı izlemek için Kayseri'de...



- Uluslararası Af Örgütü gözlemcisi Andrea De Rujiter, dilekçe vererek duruşmaya gözlemci olarak katıldı.



- Kayseri Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önemleri dikkat çekiyor. Adliye çevresi abluka altında...



- Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de takip ediyor. HDP'den ise Grup Başkanvekili İdris Baluken duruşma salonundaki yerini aldı.



Ali İsmail davasında üçüncü duruşma: Ağlatan rapor!



 



 





 



 



 



 



 



 



Fotoğraf: İsmail Saymaz



(cumhuriyet.com.tr - DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin