Ali İhsan Yavuz: Recep Tayyip Erdoğan, bal gibi aday olur

31 Mart'taki İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi sonrasında yaptığı “Hiçbir şey olmamış ise, biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu." açıklamasıyla gündem olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçimin olmayacağını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, bal gibi aday olur ve bugünkü anket sonuçlarına ve sokağın sesine baktığımız zaman yeniden Cumhurbaşkanı olur. Ben size bunu hukuki açıdan ispat edebilirim." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ali İhsan Yavuz: Recep Tayyip Erdoğan, bal gibi aday olur

31 Mart İstanbul seçimlerinin iptali sonrası 6 Mayıs tarihinde kameraların karşısına geçen AK Parti’li Ali İhsan Yavuz, “Hiçbir şey olmamış ise, biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu. Sizin kusurunuz yok muydu? Kabul edelim, bizim de, sayın cumhurbaşkanımız da açıkladılar. Bir parça kusurumuz olabilir, bence de bir parça kusurumuz vardı” demişti.

Ali İhsan Yavuz bugün de bir açıklama yaparak erken seçim olmayacağını, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te aday olup kazanacağını ve bunu da ispat edebileceğini söyledi.

AK Parti Düzce İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi, Avni Akyol KYK Konferans Salonu'nda toplandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "makama" değil "davaya" bağlı olduklarını söyledi.

Hukuki açıdan ispat edebilirim

Makamlar olmasa da emek vermeyi ve alın teri dökmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Yavuz, "AK Parti'yi tam manasıyla parti yapan içindeki o değişim beklentisini iyi yapmasıdır. Bizler makamlara bağlı değiliz. Makamlar bizim için birer hizmet aracı olabilir. Bizler siyaseti böyle yapmaya çalışırken birileri çok kirli siyaset yapmaya çalışıyor, yalanın siyasetini, siyaset sanıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te yeniden seçileceğine inandığını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti: CHP kafası diyorlar ki, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki seçimlerde aday olamaz, erken seçim olmazsa.' Bazı arkadaşlarımız da diyor ki 'Olsun, birkaç gün erken seçim yaparız'. Alakası yok arkadaşlar. Recep Tayyip Erdoğan, bal gibi aday olur ve bugünkü anket sonuçlarına ve sokağın sesine baktığımız zaman yeniden Cumhurbaşkanı olur. Ben size bunu hukuki açıdan ispat edebilirim. Merak etmeyin, zerre şüphe yok. Fakat bu tartışmayı yapacağız, unutmayın. Haziran 2023'te seçime gidiyoruz. Erken seçim meçim yok. Cumhurbaşkanı adayımız da Recep Tayyip Erdoğan. Ondan da şüphe yok.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin