Ali Cabbar kimdir. Şehit Ali Cabbar hikayesi nedir. Emir Can İğrek'in Ali Cabbar şarkısı sözleri

Emir Can İğrek'in 'Ali Cabbar' şarkısı ile şehit Ali Cabbar'ın hikayesi sosyal medyada gündem oldu. Sevdiği kızın düğününde gırnata çalmak zorunda kalan Ali Cabbar'ın hikayesi duyanları yasa boğdu. Peki Ali Cabbar kimdir? Şehit Ali Cabbar hikayesi nedir? İşte Emir Can İğrek'in Ali Cabbar şarkısı sözleri.

Google Haberlere Abone ol
Ali Cabbar kimdir. Şehit Ali Cabbar hikayesi nedir. Emir Can İğrek'in Ali Cabbar şarkısı sözleri

Şarkıcı Emir Can İğrek'in 'Ali Cabbar' isimli parçası sosyal medyada gündem oldu. Sevdiği kızın düğününde gırnata çalmak zorunda kalan Ali Cabbar'ın hikayesi dinleyenleri duygulandırdı. 

Emir Can İğrek'in hüzünlü Ali Cabbar şarkısını dinleyen ve hikayesini öğrenenler sosyal medyadan 'Ali Cabbar bey beni kahretti üzüntüden', 'Ali Cabbar bitirdin bizi be kardeşim' gibi yorumlar yaptı.

İşte Emir Can İğrek'in şarkısındaki Ali Cabbar'ın hikayesi ve şarkı sözleri.

ALİ CABBAR'IN HİKAYESİ NEDİR?

Anlatılanlara göre Ali Cabbar Tekirdağ'da gırnata çalaşarak hayatını idame ettiren 16-17 yaşlarında bir genç. Bir gün çalgıcı olarak gittiği düğünde sevdiği kızı gelin olarak gördüğünde kahrolur. Bunun üzerine askere gitmeye karar veren Ali Cabbar bir daha geri dönemez. Askere gitmesinden 6-7 ay sonra şehit olduğu haberi gelir.

EMİR CAN İĞREK ALİ CABBAR ŞARKI SÖZLERİ

Ne ateş var ne de duman amma
Tutuşur alevler yanar ali cabbar
Sevdiğin kız başkasına varmış
Dayanabilirsen dayan Ali Cabbar
Baban der "al gırnatanı oğlum.
Akşama düğün var, yürü Ali Cabbar"
Sevdiği kız başkasına varmış
Oynar el oğluyla çalar Ali Cabbar
Bu ne derttir bu nasıl sınavdır
Anlayabilirsen anla Ali Cabbar
Yükün' almış buralara küsmüş
Askere yazılmış gider Ali Cabbar
Gideli 6-7 ay olmuş
Haberi de düşmüş köye ali cabbar
Sesi susmuş, gırnatası susmuş
Bir türkü bırakmış bize Ali Cabbar...

EMİR CAN İĞREK KİMDİR?

30 yaşındaki Emir Can İğrek Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. Tekirdağ Çerkezköy doğumlu Emir Can İğrek Dayanamam, Beyoğlu, Nalan, Çağır gibi parçaları seslendirdi. 2022'de Cem Adrian ile Bana Unutmayı Anlat, 2020'de Zeynep Bastık ile Dargın şarkısını söyledi. 

Tekirdağ'da küçük sahne kurarak müziğe başlayan Emir Can İğrek Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimini son senesinde bıraktı ve Nazım Hikmet Akademisi'nde şan ve solfej eğitimi almaya başladı. 2018'de çıkardığı "Ağır Roman" albümüyle ses getirdi. 2020 PowerTürk Müzik Ödülleri'nde "Yılın En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcısı" ödülünü alan Emir Can İğrek birçok şarkıcıya beste verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin