Ali Bulaç'tan çok konuşulacak çıkış!

Aykırı Sorular, Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç’ı konuk etti. Erkek tarafından şekillendirilmek kadının fıtratı mı? Ekonomik özgürlük kadının aleyhine mi? Enver Aysever sordu, Ali Bulaç yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Ali Bulaç'tan çok konuşulacak çıkış!

Zaman'ın yazarı Ali Bulaç CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programında söylediği sözlerle büyük tepki topladı. 



İslam'da kadının yeri ve evliliğin tartışıldığı programda Enver Aysever'in, "Kadının horgörüldüğü bir toplumda, belediyenin nikah kıyması, aslında kadın ve erkeğin hukukunu korumak değil midir?" sorusuna Ali Buylaç şöyle yanıt verdi:



"Evlendirme yetkisi Allah'a aittir"

"Nikahı kıyan belediye görevlisinin şu cümleyi kullanması sakıncalıdır: Belediye Başkanı'nın bana verdiği yetkiye dayanarak.. Bu yetki Allah'a aittir. Yetkiyi almak için din alimi olmaya gerek yok. Belediye Başkanı'nın iki kişiyi evlendirme yetkisi yoktur. O yetki Allah'a aittir. Çünkü beden kullanılacak. Din sembollerden ibarettir. Semboller, hukukta ete kemiğe bürünür." 



Bulaç erkeklerin doğası gereği dört eşe kadar alabileceğini savunan Bulaç, kadınların fıtratında ise tek eşlilik olduğunu söyledi.



Bulaç aynı zamanda kadının ev hanımı olması gerektiğini savunurken kadının iki ayağının dışarıda olması halinde yuvanın dağılabileceğini de ileri sürdü.



 Bulaç'ın bu açıklamaları sosyal medyada tepki topladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin