Ali Bayramoğlu'dan Reyhanlı saldırısı hakkında yeni iddia!

A Haber’de Özge Özsağman’ın sunduğu “Pazartesi Sendromu” programında Reyhanlı saldırısındaki yeni detaylar masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ali Bayramoğlu'dan Reyhanlı saldırısı hakkında yeni iddia!

Deneyimli gazeteciler Avni Özgürel, Ali Bayramoğlu, Salih Tuna ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun katıldığı programda Bayramoğlu, Türkiye’nin yeni bir döneme geçtiğine dikkat çekerek çarpıcı açıklamalar yaptı.



Bayramoğlu, Türkiye’nin dış politikada bedel ödediğini ama bu bedelin Reyhanlı’dan daha büyük de olabileceğini ama sınırlı kaldığını belirterek şöyle konuştu:



“Yeni bir dönem bu. Türkiye dış politika bağlamındı bugüne kadar bedel ödüyor, daha yüksek olabilirdi ama sınırlı. Suriye’ye baktığımızda uzun bir sınırımız var. Kürt grupların mili tarize gruplar olduğunu biliyoruz. Türkiye’ye çok kuvvetli bir mülteci akını oldu. Reyhanlı olayı bize gösterdi ki bunlar sadece kamplarda yaşamıyorlar, şehir içinde ev kiralıyorlar, kırsal alana yerleşiyorlar. İstatistiklere baktığımızda 60 bin nüfuslu kentte kendi nüfusu kadar mülteci yaşıyor. Bunlar sorunlu duruma işaret eder. Reyhanlı saldırısı kendi başına bir facia ve çok ağır bir bedel ama bunca zaman içinde istihbaratın sınır güvenliğinin başarısız olmadığını düşünüyorum. Bunu mevcut duruma ve dinamiklere bakarak söylüyorum. Kaşınabilir durumda olan Nusayrilik meselesi kaşınamıyor, kitlesel bir hareketlilik orada sonuç vermedi. İmha yerine diyalogla sistem değişikliğine Türkiye yönlenirse daha iyi olur. “


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin