Ali Babacan'dan 'İnce' gönderme: Bu millet seçim gecesi kendisini yalnız bırakanı da oylarına sahip çıkmayanı da unutmaz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sandık güvenliği için yapılan çalışmaların tanıtım toplantısında 2019 seçimlerini hatırlattı.Babacan, isim vermeden Muharrem İnce'ye gönderme yaparak "Bu millet verdiği oya sahip çıkmayanı, hakkını savunmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı da umutları alıp karanlığa gömeni de affetmez.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'dan 'İnce' gönderme: Bu millet seçim gecesi kendisini yalnız bırakanı da oylarına sahip çıkmayanı da unutmaz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin sonuçlarını takip etmek amacıyla kurdukları “saydık.biz” isimli internet sitesinin tanıtım toplantısında konuştu.

 Babacan, şunları söyledi:

"14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliğini, her türlü tedbiri almak zorundayız. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü önümüzde, tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim yanaştırmanın şafağındayız. Biz, bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz. "

‘SAYDIK.BİZ’I TANITTI

"DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliğiyle ilgili kendi sistemimize de oluşturmuş bulunmaktayız. Bu sistem, Altılı Masa’da yaptığımız iş birliğine, sivil inisiyatifle içinde olduğumuz diyaloğa ek olarak oluşturduğumuz kendi sistemimiz.

Tüm vatandaşlarımızın içine katılabilecekleri bir seçim güvenliği sistemi. Bu platform, sorumluluk sahibi aktif bir vatandaşlığın gereği olarak kendisinin, evladının, çocuğunun yarınlarına sahip çıkmasını sağlayacak bir platform. ‘saydık.biz’ ile çok daha geniş bir çerçevede kitle kaynak metodunu da aslında aktive etmiş olacağız. Sistem çok basit. Her biriniz, bilgisayar başına geçip veya akıllı telefonlarınızdan ‘saydık.biz’ adlı internet sitesine girebilir. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Bu üyelik formu, sandığa sahip çıkma, sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. DEVA Partisi’ne üyelikle alakası yok. Bu formu doldurduktan sonra, ekrandaki Türkiye haritasından hangi ilde oy kullandığınızı ve o ilin ilçelerini görebiliyorsunuz. O ilçelerden de sandıkların detayına kadar inebiliyorsunuz. Oy kullanım işleminin yapıldığı binadaki sandıkları sahipleniyorsunuz. Bu bina, oy kullandığınız bina olabilir. Başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz."

"BU MİLLET KENDİSİNİ SEÇİM GECESİ YALNIZ BIRAKANI UNUTMAZ"

İktidarın bütün gücüyle milletin üstüne geldiği, hayatın her alanına karıştığı, kendi milletini fakirleştirdiği bir dönemde verilecek en iyi cevabın sandığa atılacak bir oy olduğunu bu millet gayet iyi bilir. Fakat oy sandığına dokunanı, verdiği oyu mundar etmeye, saydırmamaya, iptal etmeye çalışanı da affetmez. 2019’da gördük. Verdiği oya sahip çıkmayanı, hakkını savunmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakını da umutlarını alıp karanlığa gömeni de affetmez, unutmaz. Dolayısıyla bizim sandıklara sahip çıkmamız, aynı zamanda milletimizin bizden çok kuvvetli beklentisidir. Biz, DEVA Partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakamayacağız.” 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin