Ali Babacan'dan çok çarpıcı faiz çıkışı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Aydın İl Başkanlığı açılışında konuştu. Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yapan Babacan, "Dün Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklandı. Düzeltelim: Sayın Erdoğan faiz kararını açıkladı." dedi. Babacan, “Koskoca bir ülkeyi açık hava cezaevine çevirdiler. Millet ağzını açamıyor, korkuyor.” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'dan çok çarpıcı faiz çıkışı

MEDYATAVA

Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor bunu hepimiz biliyoruz. Ama biz nasıl yürüyeceğimizi de biliyoruz. Sevginin, saygının, eşitliğin, adaletin egemen olduğu bir refah devleti için hakikatin yolundan bir an bile ayrılmayacağımızı biliyoruz.

Üretim yapan, yatırım yapan, ekonomimize can katan ama yaşadığı sorunları ancak kısık sesle konuşmak zorunda kalan, her türlü hakkına el konulma endişesiyle yaşayan sanayicimizin yanındayız.

Yeni nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için mücadele eden dostlarımızın yanındayız.

Asgari ücret açlık sınırının dahi altındayken 10-15 yerden maaş alanların keyfine diyecek yok. Halkımız her türlü zorlukla boğuşurken ülkenin cumhurbaşkanı bakıyoruz oralı değil.

Bizim korkumuz hiç bir şeyden çekincemiz yok. Bize sevgisini ve desteğini ifade eden vatandaşlarımızı da bizi eleştiren, tepkisini dile getiren vatandaşlarımızı da her zaman dinlemeye devam edeceğiz. Ülkemizin her köşesindeki her söze kulak vereceğiz.

Koskoca bir ülkeyi açık hava cezaevine çevirdiler. Millet ağzını açamıyor, korkuyor.

 AK Parti Genel Başkanı kırk yılda bir dışarı çıkıyor. O da yanındaki korumaları aşıp yanına yanaşabilen biri eskaza ‘Açım’ dese o da ‘Abartma’ diyor. Milleti azarlıyor. Biz sokakta eleştirisini dillendiren vatandaşımızın da söz hakkına sonuna dek sahip çıkacağız.

Dün Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklandı. Düzeltelim: Sayın Erdoğan faiz kararını açıkladı. Gece yarısı kararlarıyla başkanı, başkan yardımcıları mevsimlik işçiye çevrilen bir kurumun artık bağımsızlığı ve itibarı olmaz.

Hazinenin borçlanma faizleri bir ay içerisinde yüzde 17.5’tan yüzde 20.5’a çıktı. Hazinenin 10 yıllık borçlanma faizi 3 puan arttı.

Sayın Erdoğan’ın tabiriyle Merkez Bankasının faiz indiriminden herhalde en mutlu olanlar; yerli, yabancı faizi alan kişiler.

İnsanlar asgari ücretin bile altında iş bulsalar çalışmaya hazır hâle geldiler. Çok sayıda vatandaşımız kayıt dışı çalışıyor. Çalışanların yevmiyeleri enflasyon karşısında sürekli eriyor.

Eşitlik ve adaletin esas olduğu bir Türkiye'yi hayal ediyoruz.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin