Ali Babacan'a çok sert tepki! İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyen zatı çok iyi tanıyoruz!

Baykar tarafından üretilen İHA ve SİHA’larla ilgili söylediği “Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki" sözlerle siyasetin gündeminde yeni bir tartışma başlatan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, Fatih Erbakan’dan sert tepki geldi. Erbakan, “İHA’lara ve SİHA’lara dokunacağız diyen zatı çok iyi tanıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'a çok sert tepki! İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyen zatı çok iyi tanıyoruz!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın dünyaca tanınmış İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki" sözlerine gelen tepkiler sürüyor.

“NECMETTİN ERBAKAN HOCAMIZIN KATKISI VE EMEĞİ OLDU”

Yozgat'ta partililerle buluşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İHA ve SİHA projelerinde Necmettin Erbakan’ın da katkısı olduğunu söyleyerek Babacan’a sert tepki gösterdi. Erbakan’ın açıklamaları şöyle;

"Masadaki genel başkanlardan bir tanesinin İHA'lar ve SİHA'larla ilgili yaptığı açıklama; Diyor ki 'efendim biz iktidar olursak İHA'lara ve SİHA'lara dokunacağız.' Doğrudan doğruya Milli Savunma Sanayii'ni hedef alıyor. Necmettin Erbakan hocamızın da çok büyük katkısı ve emeği olduğu, fikir babası olduğu bu İHA'lar ve SİHA'larla ilgili böyle acayip, böyle garabet sözleri sarf ediyor. Ancak biz bu sözleri sarf eden zatı çok iyi tanıyoruz. Neden, çünkü Amerika'nın Irak işgali döneminde Irak'a ilk bomba düştüğünde 8,5 milyar dolar krediyi Amerikalılar bize gönderecek diye sevinen, övünen zat bu zatın ta kendisi."

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin