Ali Atıf Bir'den Mustafa Sandal'a sert eleştiriler

Cine5 ekranlarına yayınlanan programa katılan reklam danışmanı ve köşe yazarı, Sandal'ı böyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Atıf Bir'den Mustafa Sandal'a sert eleştiriler

 Cine5 ekranlarında Ece Vahapoğlu’nun sunduğu “Uzun Lafın Kısası” programının konuğu reklam dünyasının ünlü isimlerinden Prof. Dr. Ali Atıf Bir’di. Ali Atıf Bir, reklam dünyası ve güncel hayatla ilgili eleştirilerini canlı yayında paylaştı.

 

“Eğitimde Kral çıplaksa, tüm Türkiye çıplak”



Hayatın her anında "etraf ne der?” düşüncesinin kişileri şekillendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Ece Vahapoğlu’nun “Okullardaki kıyafetlerin tek tip mi, serbest mi olması gerektiğini düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine “Türkiye gelir dağılımının bozuk olduğu ülkelerden bir tanesi. Her ne kadar on bin dolar dense de en çok tekrarlanan asgari ücret. Böyle bir ülkede okullarda kıyafeti serbest bırakırsanız çok büyük  öykünme, moral bozuklukları ve psikolojik sorunların olacağını düşünüyorum. Kendini daha özgür ifade etmeye çalışan gençler olabilir. Eğitimi, bir yandan devlet, bir yandan da özel okullarla çözmeye çalışıyoruz, ama bana göre çözemiyoruz. Eğitime çok ciddi bir şekilde kafayı bozup bağırmamın zamanı geliyor diye düşünüyorum. Birinin çıkıp ilkokuldan üniversiteye kadar bu konuya neşter atması gerekiyor. Farklı oluşumlar, farklı eğitim biçimleri var. Bu konuya el atmak lazım. Yüz bin liraya da bedava da eğitim var. İngilizce eğitimini niye devlet hala öğretemiyor, kimse bunu sorgulamıyor. İnsanlar niye özel okullarda öğrenmek zorundalar İngilizceyi. Madem devlet bunu yapamıyor o zaman çekilsin eğitimden. Özel eğitim kurulsun, devlet onları finanse etsin. Bu konuda çok sinirliyim. Diyorlar ya Kral çıplak diye, eğitimde kral değil tüm Türkiye çıplak bence.” diyerek eleştirisini paylaştı.

 

Mustafa Sandal’ın reklam gücü ve ünü yok”



Türkiye’de reklamlarda ünlü isimlerin çok fazla kullanıldığını söyleyen Ali Atıf Bir, ünlülere reklamlar için çok para verildiğini belirtti. Ali Atıf Bir, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal’ı da reklam yüzü olarak doğru bulmadığını söyleyerek eleştirdi. “ Mustafa Sandal, niye ünlü olarak bir anda bir GSM kategorisinden bir benzin kategorisine oynuyor. Nesi var yani? Zannedersin Tarkan. Bunun arkasında iyi bir pazarlama var diye düşünüyorum. Mustafa Sandal’ın Türkiye’de ne benzin ne de GSM şirketini bir yere getirecek ünü ve gücü yok bence. Bağlantısı ve pazarlaması iyi. Bu kategoride bir firma en son Tarkan’ı kullanmıştı. Mustafa Sandal, en son hangi albümü çıkardı? Gerçekten anlamıyorum.  Sektörde artık ünlü reklam oyuncusu diye bir şey çıktı. İlla bir ünlü olsun fikrinden kaynaklandığını düşünüyorum.” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin