Alevilerle ilgili skandal sözleriyle gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman'ın Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı olduğu ortaya çıktı

Alevilere yönelik skandal sözleriyle gündeme gelen ve bugün yaptığı bir açıklamaya kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Yenişafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman'ın Vakıf Katılım Bankası'nın Danışma Komitesi Başkanlığı'nı yürüttüğü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Alevilerle ilgili skandal sözleriyle gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman'ın Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı olduğu ortaya çıktı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, kendisine ait internet sitesinde, kendini Sünni olarak ifade eden bir kadının, “Alevi ile evlenilir mi” yönündeki sorusuna “Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez” yanıtını vermişti.

Yeni Şafak yazarı ve İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın Alevi yurttaşları hedef almasına tepkiler sürerken bugün bir açıklama yayan Karaman, kendisine yönelik tepkiler için "Niçin azami müştereğimizi (yüzlerce ortak değerlerimizi) göz ardı ediyor da aslında dinin özü ile alakası bulunmayan farklı noktalarımızı kaşıyor, büyütüyor ve -tarihin küflü sayfalarında bırakacak yerde- yeniden tartışma gündemine çekiyoruz?" dedi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hayrettin Karaman'ın kamuya ait Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı göründüğünü söyledi. Olayın  "sapkın-provokatif fetva" sözleri ile geçiştirilemeyeceğini belirten Terkoğlu, "Karaman'a bu kurum ne danışıyor? Hangi mezheplere kredi verilmeyeceğini mi?" diye sordu.

 

Terkoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

Alevi yurttaşlarımızı hedef alan fetvanın sahibi Hayrettin Karaman halen Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı görünüyor. Bu olay "sapkın-provokatif fetva" diyerek geçiştirilemez. Karaman'a bu kurum ne danışıyor? Hangi mezheplere kredi verilmeyeceğini mi?

Alevilerle ilgili skandal sözleriyle gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman'ın Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı olduğu ortaya çıktı - Resim : 3

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin