Alevi kurumlarından polisin gözaltı işlemine tepki. Cevahir AVM önünde bir araya gelecekler

Dün İstanbul Adliyesi önünde yaşanan gözaltılarla ilgili Alevi kurumları bugün bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Alevi kurumlarından polisin gözaltı işlemine tepki. Cevahir AVM önünde bir araya gelecekler

İstanbul Adliyesi önünden polis tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alınan Alevi kurum temsilcileri bugün saat 17.00’de Şişli’de Cevahir AVM önünde basın açıklaması yapacak. Açıklamada polis şiddetine dikkat çekilerek protesto edilecek. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi Başkanı Beyhan Gün ve Şube Sekreteri Şimal Deniz’in duruşması dün görüldü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Beyhan Gün ve Şimal Deniz’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkemenin bu kararına ilişkin adliye önünde açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, PSAKD Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya, PSAKD Genel Sekreteri İsmail Ateş, PSAKD Örgütlenme Sekreteri Ezgi Türkyılmaz, AKD Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, Gazi Şehitleri Şube Başkanı Ferhat Aktaş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi Karayolları Cemevi Başkanı Hıdır Çam, PSAKD Kartal Şube Başkanı Ali Yürümez, ABF Yöneticisi Alaattin Türkoğlu, Gazi Şehitleri Şube Yöneticisi Hüseyin Ördek, bir süre sonra serbest bırakıldılar.

Polisin gözaltı işlemine tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, “75 yaşındaki amcamız da dahil ters kelepçeyle, polis şiddetiyle gözaltına alındık. Araçta özellikle gençlere yapılan şiddete tanık olduk. Alevi kurumları olarak bu polis şiddetini kınıyoruz. Bu bir gözdağı. Alevi kurumlarına da, emek güçlerine de, demokrasi güçlerine de bir gözdağıydı” dedi.

Gözaltına alınan Alevi kurum temsilcileri, demokrasi güçlerinin katılımıyla bugün saat 17.00’de İstanbul Şişli’de Cevahir AVM önünde basın açıklaması yaparak gözaltı işlemlerini protesto edecekler.

Etiketler alevi gözaltı polis
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin