Alanya'da korkutan orman yangını. Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Alanya'da orman yangını çıktı. Dumanın yükseldiği o anlar kaydedilirken Bakan Yumaklı'dan bölgedeki son durum hakkında açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da korkutan orman yangını. Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Helikopterler yakın noktadaki çaydan aldıkları suyu alevlerin üzerine bırakıyor.

Kısa sürede büyüyen yangında Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgede çok sayıda itfaiye ekipleri yer aldı. 

Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 3 helikopter, 1 uçak, 10 arazöz, 5 itfaiye aracıyla müdahale ediliyor.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Alanya yangınına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Antalya, Alanya’daki orman yangınına, 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinası ve 363 personel sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor."

"13 EV BOŞALTILDI"

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "Orman Genel Müdürlüğümüzün, belediyelerimizin ekipleri seferber olmuş durumda. Şu ana kadar 13 ev boşaltıldı. Herhangi bir can kaybımız yok Allah'a şükür. Vatandaşlarımızı evlerden tahliye ettik. Ekiplerimiz şu anda çalışıyorlar. Şu anda içinde bulunduğumuz alanda rüzgar yok ama 100 metre aşağıya veya yukarı gidildiğinde rüzgar dalgalanıyor. Rüzgarın dalgalanmasına göre ekipler değişiyor. Bütün ekiplerimizle müdahale devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya bir risk başvurusu gelmedi. Şu anda karadan, havadan çalışmalar devam ediyor" dedi.

"ATEŞ GELİNCE HEMEN ÇIKIN DEMİŞLER"

Akköprü Mahallesi'nde yanan evin gelininin evi olduğunu söyleyen Dulkadın Akın, "Gelinimin evi yandı. Kurtaracağım diye çırpınmış. Ben köyden geldim. Yakınımızda yanan ev. Gelinim oradaydı. Ateş gelince hemen çıkın demişler" ifadelerini kullandı.

Bölgede konaklayan arıcılar da kovanların zarar görmemesi için bölgeden uzaklaştırılıyor.

Alanya'da korkutan orman yangını. Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Alanya'da korkutan orman yangını. Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor - Resim : 2

 

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin