Aktif gazeteciliği bırakan Barış Yarkadaş'ın kararı belli oldu. Yorumları ile TV100 ekranlarında yazılarıyla da TV100.com'da olacak. Yarkdaş'tan TV100 canlı yayınında flaş açıklama

Aktif gazeteciliği bıraktığını açıklayan Barış Yarkadaş son kararını TV100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda duyurdu. Yarkadaş, yorumları ile TV100 ekranlarında yazılarıyla da TV100.com'da olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aktif gazeteciliği bırakan Barış Yarkadaş'ın kararı belli oldu. Yorumları ile TV100 ekranlarında yazılarıyla da TV100.com'da olacak. Yarkdaş'tan TV100 canlı yayınında flaş açıklama

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in 812 oy ile genel başkan seçilmesinin ardından TV100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın 16 Eylül'de yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programındaki "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında gündem olan sözleriyle ilgili açıklama yaparak aktif gazeteciliği bıraktığını açıklamıştı.

Yarkadaş'ın kararı sonrası neredeyse Türkiye ayağa kalkmıştı. Yarkadaş'ın 'aktif gazeteciliği' bıraktığını açıkladığı program mesaj yağmuruna tutulmuştu. "#BarışMesleğeGeriDön" etiketi sosyal medyada gündem olmuş; gazeteciler, yazarlar, avukatlar, siyasetçiler ve aydınlar Barış Yarkadaş'a destek açıklaması yapmış, gazeteciliği bırakmaması gerektiği ifade edilmişti. Yarkadaş düşünmek için zaman istemişti. Yarkadaş kararını Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda duyurdu.

YORUMLARI İLE TV100 EKRANLARINDA YAZILARIYLA DA TV100.COM'DA OLACAK

Yarkadaş, "Kurultay kurultay salonunda kaldı. Hepsini tebrik ettim. Yarın da diğerlerini arayacağım. Doğru olan şeye doğru diyeceğiz yanlış olan şeye yanlış diyeceğiz yorumlarımla burada olacağım. Yazılarımla da TV100'de olacağım. Ama dediğim gibi aktif gazeteciliği bir kenara şimdilik bıraktık." ifadelerini kullandı.

"4 BİNE YAKIN TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIM"

Yarkadaş "Ben geçen TV100 ekranlarında söylediğim bir sözü yerine getirdim. "Özgür Özel seçimi kazanırsa mesleği bırakırım" demiştim. Geçen hafta mesleği bıraktıktan sonra o kadar çok mesaj ve telefon geldi ki ondan duygulandım, telefonumun şarjı bitti. Bütün bir hafta boyunca telefonlar susmadı. 4 bine yakın telefon görüşmesi yaptım, 3-4 bine yakın Whatsapp'a gelen mesaja yanıt verdim." dedi.

"BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ OLAN 2 TELEFON VARDI"

Yaptığı görüşmelere ilişkin Yarkadaş "Bu telefonlar içerisinde benim için çok değerli olan 2 telefon vardı; birisi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in telefonuydu, bir diğeri ise meslek büyüğümüz Uğur Dündar'dan geldi. Uğur abi de "kesinlikte mesleği bırakmak gibi bir lüksün yok, bu mesleğe küsülemez." dedi." sözlerine yer verdi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE NE KONUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin Yarkadaş "Özgür Özel'le uzun bir görüşme yaptık. 3 yıl birlikte biz milletvekilliği yaptık. Dolayısıyla biz kendisinin deyimiyle kardeşlik hukukumuz var. Hiçbir şekilde mesleği bırakmamın doğru olmayacağını ifade etti. Mesleği bırakmam halinde çok üzüleceklerini belirtti. Ben de yeniden değerlendireceğimi belirttim." diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin