Meral Akşener 'Kürdistan' eleştirilerine ilk kez yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Siirt'te gittiği bir dükkanda Akşener'e bir kişi 'Burası Kürdistan' demişti. İşte o çıkış sonrası Cumhur ittifakı kanadından Akşener'e ağır eleştiriler gelmişti. Akşener bu eleştirilere ilk kez yanıt verdi. Ağır sözlerle Cumhur ittifakına yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener 'Kürdistan' eleştirilerine ilk kez yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle: 

Kadınlar zor günlerden geçiyor. Bir kadının maalesef hayatta kalması bile artık zor. Ülkemizde hergün başka bir kadın zorluklarla mücadele ederken hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz hafta Şebnem kızımınızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun.

Kadın ayrılmak istediğinde saldırıya uğruyor, cinayete kurban gidiyor. Kadın hayır dediğinde onu koruyacak hukuk yok. Kadın hayır dediğinde yalnız kalıyor. Onun psikopat olduğunu bilmiyor muydu, o saatte orada ne işi vardı deniyor? Cinayetin suçlusu kadın gösteriliyor. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. Hayat kurtacağını bildiğimiz için diyoruz. 

"Siirt'te yoksulluğu konuşacaklarını APO'nun gündemini konuştular"

Siirt'de bir HDP çalışanı ziyaret ettiğimiz esnafa gelip burası Kürdistan dedi. AKP ve küçük ortağı feveran etmeye başladı. Bu işi HDP çalışanı. Aylardır ne diyoruz? HDP'yi PKK yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı diyoruz. Asıl acınası tarafı: Sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını gündeme taşıdılar. Siirt'te gündem yoksulluk. Onu konuşacaklarına APO'nun gündemini konuştular. 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında 'Kürdistan' gerilimi yaşanmıştı.

Cemil Taşkesen adlı esnaf ile Maral Akşener arasında bir diyalog geçmiş ve esnaf Cemil Taşkesen, Akşener'e  'şu an bulunduğunuz yer Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te inkar ediliyor' demişti.

Bu sözler  sosyal medyada çok tepki almış ve Taşkesen gözaltanı alınmıştı.
Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, "…şu an bulunduğunuz yer Kürdistan'dır, ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor” ifadeleri nedeni ile Taşkesen hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçlaması ile soruşturma başlatmıştı.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan’da bulunan evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Taşkesen, Emniyet Müdürlüğüne götürülmüş ve Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Taşkesen, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin