Akşener, İmamoğlu benzetmesiyle gündeme getirmişti! 'Rabbi Yessir' Google'da en çok arananlar listesinde yer aldı

Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesiyle çok konuşulan Meral Akşener bu defa ablasının yaptığı bir benzetmeyle dikkatleri üzerine çekti. Akşener, ablasının İmamoğlu'nun yüzünde 'Rabbi Yessir'i gördüğünü aktardı. İşte bu kelime dün Google'da en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Akşener, İmamoğlu benzetmesiyle gündeme getirmişti! 'Rabbi Yessir' Google'da en çok arananlar listesinde yer aldı

MEDYATAVA/ÖZEL HABER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için yeni bir benzetmede bulundu. Katıldığı bir programda İmamoğlu ile ilgili açıklamada bulunan Akşener, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar." dedi.

 İşte bu kelime dün Google'da en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

Rabbi Yessir kelimesi Googleda yüzde 250 artış gösterdi.

Akşener, İmamoğlu benzetmesiyle gündeme getirmişti! 'Rabbi Yessir' Google'da en çok arananlar listesinde yer aldı - Resim : 2

Rabbi Yessir ne demektir? Kolaylaştırma duası

Rabbi Yessir Müslümanların Türkçesi 'Allahım, kolaylaştır zorlaştırma işimizi hayırla tamamla' şeklinde olan 'kolaylaştırma' duasıdır. 'Yüzünde rabbi yessir kalmamış' şeklinde halk arasında Allah'ın nuru çekilmiş anlamında kullanılmaktadır. Rabbi Yessir yüzlü olmak da Allah'ın nuruna sahip olmak, işlerinin kolay gitmesi anlamına gelmektedir. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin