Muhabirden açıklama! Akşam'ın Trump röportajı asparagas mı?

Yavuz Atalay'ın, Trump'ın damadı ile yaptığı röportajın uydurma olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Muhabirden açıklama! Akşam'ın Trump röportajı asparagas mı?

Akşam Gazetesi muhabiri Yavuz Atalay’ın, Beyaz Saray danışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’le yaptığı röportajın 'uydurma' olduğu iddia edildi.



Akşam'ın manşetine çektiği röportajda Kushner’ın “Erdoğan da Trump gibi ülkesini yeniden büyük yapmak için çalışıyor. Bu çalışmalarını takdirle izliyoruz.”, ifadelerini kullandığı yazılmıştı.



Ancak ABD medyasına konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Kushner’a atfedilen sözlerin‘uydurma’ olduğunu söyledi. Haberde ABD Başkanı’nın kızı Ivanka Trump’ın Türkiye’yi sevdiğine yönelik sözleriyle ilgili Beyaz Saray yorum yapmadı.



Akşam muhabiri Yavuz Atalay'dan açıklama



Akşam'a manşet olan röportajını Twitter hesabından "Trump'ın danışman damadı Jared Kushner ile danışman kızı Ivanka Trump, Türk Basınında ilk kez AKŞAM'a konuştu. TÜRKİYE'YLE KAVGA EDİLMEZ" cümlesiyle paylaşan Yavuz Atalay ise "uydurma" iddiaları için konuştu.



Yavuz Atalay: Söyleşi değil ki bu...



Kushner’ın sözlerini uydurduğunu reddeden Yavuz Atalay, “Söyleşi değildi ki bu. Kushner’ın, Ivanka’nın ofisinden ya da Beyaz Saray ofisinden izin almadım. Haberde, onlarla bir iki dakikalığına konuştuğumdan söz ettim.”, dedi.



Atalay: Kusher öyle söylemedi



Kushner’ın ifadelerinin doğru olup olmadığı sorulan Atalay, kendisini şöyle savundu: “Öyle söylemedi. Ona ‘Trump gibi, Erdoğan’ın da Türkiye’yi yeniden büyük hale getirdiğini düşünüyor musunuz?’ diye sordum, o da ‘Evet, öyle’ diye yanıt verdi.”



Muhabirden açıklama! Akşam'ın Trump röportajı asparagas mı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin