Akşam'ın 'kara propaganda' iddiasına yalanlama: Zeka sınırlarını zorlayan iftira...

Gazetenin bugünkü 1. sayfasına taşıdığı iddialar yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Akşam'ın 'kara propaganda' iddiasına yalanlama: Zeka sınırlarını zorlayan iftira...

Fırat Eğitim Merkezi (FEM) Dershaneleri, rehberlik servisinin attığı mesajların Akşam gazetesinde çarpıtılarak haber yapıldığını açıkladı. Dershane yetkilileri, “Dershanemizin başarılarını en çirkin saldırılarla engelleyemeyen zihniyet, maalesef artık zeka sınırlarını zorlayan iftira kampanyalarına başvurma çaresizliğine düşmüştür. Bu gerçek dışı iftira, en başta Akşam Gazetesi okurlarına saygısızlıktır” dedi.



FEM’den yapılan açıklamada, “Akşam gazetesinin 27 Ekim 2014 tarihli nüshasında FEM Dershaneleri hakkında kasten çarpıtılmış bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberde dershanemizin rehberlik servisinin sosyal medyada paylaşmış olduğu mesajlar çarpıtılarak kara propaganda algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Rehberlik servisimizin söz konusu mesajında şöyle denilmiştir: ‘OECD genelinde 25-34 yaşındakilerden lise eğitimini terk ortalaması yüzde 20. Türkiye’de ise yüzde 58. Raporda öğrencilerin okuldan ayrılmaları bir gecede meydana gelmedi. Bu okulla ilişkilerinin uzun süreçte çözülmesi sonucudur.’ Şeklinde iki mesaj paylaşılmış ve bu mesajlar ile ülkemizde 24-35 yaş arasında yer alan kişilerin okulu terk etmelerinin sebepleri irdelenmiştir. Lise eğitiminin 17-18 yaşında sonlandığı düşünüldüğünde bahsi geçen kitlenin 1998-2008 yılları arasında liseyi terk eden öğrenciler olduğu rahatça anlaşılacak bir durumdur” hatırlatması yapıldı.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hal böyle olmasına rağmen sanki mesajda 2012 yılı sonrasından bahsedilmiş gibi bir çıkarım yapmak akli ve vicdani değildir. Dershanemizin başarılarını en çirkin saldırılarla engelleyemeyen zihniyet, maalesef artık zeka sınırlarını zorlayan iftira kampanyalarına başvurma çaresizliğine düşmüştür. İlk sayfaya taşınan haberde iki cümleden ibaret mesaj dahi yayınlanmadan doğrudan çarpıtma yoluna gidilmiştir. Bu gerçek dışı iftira en başta Akşam Gazetesi okurlarına saygısızlıktır. “Biz haber yapalım, ne de olsa bizim okurumuzun bu haberin doğrusunu araştırma yetisi yoktur”, mantığından hareketle algı operasyonları yapılmakta ve okuyucunun doğru analiz yapmasını engellemek için iki cümleden ibaret mesaj dahi habere konulmamaktadır. 



Dershanemizin başarısında etkin rehberlik hizmeti sunumu ayrı bir yer edinmektedir Eğitimin sorunlarını bilimsel raporlara dayalı olarak tartışmak ve tedbir almak kurumuzun öncelikleri arasındadır. Söz konusu mesajda da “öğrencilerin okuldan ayrılmalarının bir gecede meydana gelen bir olay olmadığı, okul ile ilişkilerin uzun süreçte çözümlendiği” tespitine yer verilmiş ve öğrencilerin okul ile ilişkilerin çözümlenmesinin okulu terk etmeye kadar vardığı uyarısı yapılmıştır. Bir rehberlik servisi bu yönde bir tespit ve uyarıyı da paylaşmayacak mıdır? Bu kadar doğal bir durumun çarpıtılarak algı operasyonları ile kurumumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Akıl ve vicdan ile bağdaşmayan bu haberin hukuki anlamda da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine saygı ile arz ederiz.” (Cihan)



Akşam'ın 'kara propaganda' iddiasına yalanlama: Zeka sınırlarını zorlayan iftira...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin