Akşam'dan hangi köşe yazarı ayrıldı? İşte veda yazısı

TMSF'nin yaptığı değişikliklerin ardından gazetede bir ayrılık daha yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Akşam'dan hangi köşe yazarı ayrıldı? İşte veda yazısı

8 yıldır Akşam Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Deniz Ülke Arıboğan gazeteden ayrıldı.



Bugün veda yazısını yazar Deniz Ülke Arıboğan, bu kararı almasında TMSF'nin gazeteye el koymasından sonra yaptığı değişikliklerin olduğunu ifade etti.



Arıboğan'ın yazısı şu şekilde:



"AKŞAM gazetesinde “Merhaba” başlığıyla ilk yazımı yazmamdan bu yana tam 8 yıl geçmiş. Gazetenin o zamanki genel yayın yönetmeni Serdar Turgut’un teklifiyle başlamıştı AKŞAM serüvenim. Son 5 yıldır da İsmail Küçükkaya’nın liderliğinde, gazetenin köşe yazarı kadrosundan AKŞAM ailesinin bir ferdi olmaya devam ettim. Giderek küçülen ailemiz, büyüyen bir eforla ayakta kalmaya çabaladı yıllarca. Ve hikayenin bu anına gelindiğinde ise kaçınılmaz olarak TMSF’ye devredildi.



AKŞAM Gazetesi iktidardan ya da muhalefetten yana olarak tanımlanamayacak özgün bir yol tutturmayı başardı. Çok farklı görüşlerin bir arada var olabileceğini, gündelik siyasetin bir tarafı olmadan gündemin yakalanabileceğini ispatladı. Küçükkaya’nın 3. yol olarak tarif ettiği, merkezde ve dengede durma politikasını özenle takip etti. Lakin arkasında güçlü bir ekonomik destek olmadan ayakta kalınamayacağı da aşikârdı. AKŞAM Gazetesi, sahibi tarafından sahiplenilmeyen bir gazete olarak hak ettiği yere bir türlü yerleşemedi.  



Bugün gelinen noktada gazetenin artık TMSF tarafından atanan yeni bir Genel Yayın Yönetmeni var. Mehmet Ocaktan, medya çevrelerinde bilinen ve saygın bir kişilik. Gazeteye olumlu katkı yapacağından ve emektarların daha rahat bir nefes almalarını sağlayacak, ekonomik ve siyasi desteği sağlayacağından hiç şüphem yok. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. 

Ben de bu süreçte bir süre için nadasa çekilmeye karar verdim"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin