Akşam'da ikinci isim de değişti. Hangi isim künyeden çıkarıldı?

Bugün yeni yönetimin hazırladığı Akşam bayilerde yerini aldı. Gazetenin yazıişlerinde neler yaşanıyor? Ve Çukurova Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir'in yeni dönemle ilgili yazısı...

Google Haberlere Abone ol
Akşam'da ikinci isim de değişti. Hangi isim künyeden çıkarıldı?

İsmail Küçükkaya'nın yayın yönetmeni olmasıyla 5 yıl önce Ankara'dan gelen Nergis Bozkurt, koltuğunu Murat Kelkitlioğlu'na devretti.



Önceki gün İsmail Küçükkaya'nın TMSF tarafından görevden alınması sonrası Nergis Bozkurt, yeni yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan'a gazeteyi tanıtmıştı. Bugün de resmi olarak gazetenin künyesinden ismi çıktı. Bozkurt, birikmiş izinlerini bitirene kadar izinli sayılacak. Akşam'ın künyesine Murat Kelkitlioğlu bugün "Yayın Koordinatörü" olarak girdi.



Yine 5 yıl önce Küçükkaya ile birlikte Akşam'a yazar olarak gelen Nihal Kemaloğlu da artık gazetede yazmayacak. Kemaloğlu, Ankara'daki "Arjantin Felsefe Grubu" üyelerindendi ve Küçükkaya'nın görevden alınması üzerine kendi isteği ile ayrıldı.





ÇUKUROVA MEDYA GRUBU BAŞKANI CENGİZ ÖZDEMİR YENİ DÖNEMİ YAZDI: 



"Teşekkürler Küçükkaya... Hoşgeldin Ocaktan...



Bidayeti olan her şeyin bir nihayeti vardır.” 

Gazetecilik çok zor ama bir o kadar keyifli bir iştir. Elinizdeki AKŞAM Gazetesi’nin yayın yönetmenliğini beş yıldır İsmail Küçükkaya yapıyordu. 

AKŞAM’ın alfabe değişikliğine bile tanıklık etmiş 95 yıllık hayatında, o da yerini aldı. 

Bu gazetenin gerçek sahibi olan okurlarımız adına samimi teşekkürlerimi bir kez daha buradan iletiyorum. 

Bana göre, önemli olan her vedadan sonra tekrar bir merhaba diyebilecek, dost eli uzatabilecek şekilde yaşamaktır hayatı, ayrılıkları... 

Benim tercihim hayatım boyunca bu oldu. Profesyonel hayat da zaten bunu gerektiriyor. 

Ve Mehmet Ocaktan başladı. 

Elinizdeki bugünkü gazeteyi yaparken, AKŞAM’ın bütün çalışanları ile birlikte hoşgeldin dedik, yayın yönetmenliğini kendisine tevdi ettik. Yine bu gazetenin gerçek sahibi sizler adına içten bir hoşgeldinizi buradan tekrarlıyorum. 

Mutlaka zikretmem gereken bir isim daha var: Murat Kelkitlioğlu. Geçmişte de yolumun kesiştiği mesleğine aşık ama daha önemlisi işini çok da iyi bilen ve yapabilen bir isim. Kelkitlioğlu da bu sürece yayın koordinatörü olarak omuz verecek. 

Ben Mehmet Ocaktan’ı gazeteci olarak tanıdım. Bir kültür adamı, bir beyefendi olarak tanıdım. Elinde kitap ve kalem gördüm her zaman. Bu arada bir iki ima yüklü habere rastladım. Onun eski milletvekilliğine işaret eden... 

Milletvekilliği onurlu bir sorumluluktur. Bir meslektaşımızın hayatının bir döneminde bu sorumluluğu üstlenmiş olmasına, sadece saygıyla bakarım ve doğru bakışın da bu olduğuna inanırım. 

Şimdi AKŞAM’ın tarihinde süresini bugünden kestiremediğimiz bir dönemi onun yayın politikası ile yaşayacağız. Ve gün gelecek o da, ben de aynı biçimde veda edeceğiz, emaneti bir başkasına devrederek... 

Varlığımızın fani olduğunu ama baki kalanın yazı olduğunu, AKŞAM olduğunu göreceğiz ve AKŞAM’ın yayın hayatına aynı hız ve artan bir etkiyle devam ettiğini... Elbette aramıza katılanlar da olacak, aramızdan ayrılanlar da."



Yazının devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin