Akşam ve Takvim'in manşeti kızdırdı! 'AKP medyası'na tavsiyede bulundu

HDP'li Saruhan Oluç, iki gazetenin manşetine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Akşam ve Takvim'in manşeti kızdırdı! 'AKP medyası'na tavsiyede bulundu

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Akşam ve Takvim gazetelerinde yer alan haberlerin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef gösterdiğini savunarak, “Kamuoyunu, AKP’nin yalan medyasının Saray'dan aldığı talimatlarla yürüttüğü psikolojik savaşa karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kendilerine de basın ahlak ilkelerini okumalarını salık veriyoruz” dedi.



HDP’li Oluç yaptığı yazılı açıklamada, iktidar yanlısı olarak nitelendirdiği bazı yayın organlarının Selahattin Dmeirtaş'ı hedef gösterecek nitelikte haberler yaptığını ileri sürerek, “Saray'a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi çalışan medya grubundaki Akşam ve Takvim gazeteleri bugün attıkları manşetlerle yalanlarını sürdürmekte ısrar ediyorlar. AKP medyasının Davutoğlu'nun diplomatik zaafiyetini Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'a ve partimize saldırarak örtmeye çalışması ucuz bir yöntem olduğu gibi gazeteciliğe de hakarettir. Kamuoyunu, AKP’nin yalan medyasının Saray'dan aldığı talimatlarla yürüttüğü psikolojik savaşa karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kendilerine de basın ahlak ilkelerini okumalarını salık veriyoruz” dedi.



Söz konusu haberlerde, Demirtaş'ın konuşma yaptığı salonda pek çok bayrak olmasına rağmen Türkiye bayrağı olmadığı şeklinde “yalan” bilgilerin yer aldığını belirten Oluç şunları kaydetti:



“AKP’nin yalan medyası, Türkiye halklarının ortak değeri olan bayrağa gerçekten önem veriyorsa, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani ile BM'deki görüşmesi esnasında, basına da yansıyan fotoğraflarda görüldüğü üzere, masada İran bayrağı olmasına rağmen ülkemizin bayrağının olmamasını sorgulamalı ve manşetlerine taşımalıdır. Akşam ‘Her bayrak var al bayrak yok’, Takvim ‘Trinidad Tobago var Türk bayrağı yok" manşetleriyle yayınladıkları yalanlarda Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermeye devam etmekte, nefret dili kullanarak yeni bir provokasyon dalgasının başlamasını arzulamaktadır.Salon, uluslararası etkinliklerin yapıldığı bir spor salonudur ve bu nedenle Türkiye bayrağı da olmak üzere tüm bayraklar salonun demirbaşı olarak önceden asılı durumdadır. Partimiz, ülkemizin ve halklarımızın ortak değerlerine ve diğer devletlerin ve halkların benimsediği bayraklara, renklere, sembollere karşı bir tutuma sahip değildir.” (ANKA) 



İşte, Akşam ve Takvim'in bugünkü manşeti:



Akşam ve Takvim'in manşeti kızdırdı! 'AKP medyası'na tavsiyede bulundu



Akşam ve Takvim'in manşeti kızdırdı! 'AKP medyası'na tavsiyede bulundu - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin