Akşam neden ihalesiz satıldı?

Akşam gazetesi ve SkyTürk’ün de ihalesiz olarak satılması, gözlerin TMSF’ye çevrilmesine yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Akşam neden ihalesiz satıldı?

Çukurova’nın 455 milyon dolarlık borcu için TMSF’nin el koyup sattığı medya şirketleri, borcun sadece 157 milyon dolarlık kısmını kapatabildi.



Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu İnterbank’tan kaynaklanan 455 milyon dolarlık borç nedeniyle 12 şirketine el konulan Çukurova Grubu’nun borçlarını kapatmaya medya şirketleri yetmedi. Show TV başta olmak üzere, SkyTürk ve Akşam gazetesinin satışından elde edilen gelir, borcun sadece 157 milyon dolarlık kısmını kapatabildi. Çukurova Grubu’nun, Fon’a halen 300 milyon dolara yakın borcu bulunuyor.



Akşam neden ihalesiz satıldı?



Show TV’nin ardından TMSF tarafından el konulan Akşam gazetesi ve SkyTürk’ün de ihalesiz olarak satılması, gözlerin TMSF’ye çevrilmesine yol açtı. TMSF kaynakları, medya şirketleri iktisadi bütünlük kapsamına alınmadığı için medya şirketlerinin protokol ile satıldığını bildirdi. Yetkili, satış sürecinde grubun da onayının alındığını belirterek, satış işleminin tamamen mevzuata uygun olduğunu kaydettiler.



Ne kadar gelir sağlandı?



TMSF’nin son satışıyla birlikte, Çukurova Grubu’nun medya şirketlerinin satış işlemi büyük ölçüde tamamlanmış oldu. TMSF, ilk etapta Show TV’yi Ciner Grubu’na 402 milyon dolara, Akşam ve SkyTürk’in de yer aldığı diğer medya şirketlerini ise 60 milyon dolara Cengiz-Limak-Kolin ortaklığına sattı. Her iki satıştan yaklaşık 462 milyon dolarlık gelir sağlandı. Ancak yapılan protokollere göre, satış gelirinin tamamı borçtan düşülmeyecek. Üçüncü kişilere olan borçlar düşüldükten sonra medya grubu şirketlerinin satışından elde edilen gelirin yaklaşık 157 milyon dolarlık kısmı borçlara sayılacak. Çukurova’nın kalan borcu, el konulan diğer şirketlerin satışından sağlanacak gelir ile kapatılacak. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, el koyma işleminin ardından yaptığı açıklamada, Çukurova Grubu’nun gecikme faizi hariç yaklaşık 455 milyon dolarlık birikmiş borcu bulunduğunu bildirmişti. Haberin devamı için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin