Akşam gazetesine ceza!

Gazete tarafından iş akdine son verilen muhabir, hukuk mücadelesini kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Akşam gazetesine ceza!

Akşam gazetesinin performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkardığı özel haber muhabiri Gülden Kılıç, gazeteye karşı açtığı geri iade davasını kazandı. Bakırköy Adliyesi 7 İş Mahkemesi’nde görülen dava ikinci celsesinde karara bağlandı. Akşam gazetesinden şahit olarak gazetenin Haber Müdürü Özkan Tamirak ile Yurt Haberler Müdürü Kenan İspir hazır bulundu. Tamirak verdiği ifadede Gülden Kılıç’ın gazeteden kendi ayrılmak istediği ve bu yüzden kovduklarını söyledi. Gülden Kılıç’ın şahitliğini ise Star gazetesinden Helin Şahin yaptı. Şahin, Gülden Kılıç’ın performans düşüklüğü yaptığı iddialarını yalanlayarak, “Arkadaşımız Akşam Gazetesi’nin tüm kötü şartlarına ve maaşları ödememesine rağmen en yüksek performansla çalıştığına şahit oldum” dedi. 



8 MAAŞ ÖDENECEK 



Mahkeme, Gülden Kılıç’ın Akşam gazetesine geri iadesine karar verdi. Gazete tarafından iadenin kabul edilmemesi durumunda 8 maaş ödenecek. 



HABERİLERİNİ MAHKEMEYE SUNDU



Gülden Kılıç’ın  Akşam gazetesinde çalıştığı sürece imza attığı pek çok özel ve rutin haberi bir CD içinde mahkemeye sunması mahkemenin kararında etkili oldu. Ayrıca gazetenin Gülden Kılıç’ın statüsünde bir şahit bulamaması ve 2 müdürün şahitlik yapması da mahkemenin kararını etkiledi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin