Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile İngiltere Büyükelçisi arasında 'Medine patlaması' polemiği!

Murat Kelkitlioğlu ile Richard Moore, sosyal medyada Medine'deki patlamayla ilgili polemik yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile İngiltere Büyükelçisi arasında 'Medine patlaması' polemiği!

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ile İngiltere Büyükelçi'si Richard Moor arasında Medine patlaması polemiği yaşandı.



Kelkitlioğlu'nun saldırının arkasında İngiltere'nin olduğunu iddia etmesine Büyükelçi Moor "Bu ırkçılık" diye yanıt verince ortalık karşıtı. Kelkitlioğlu, Moor'a Can Dündar ile selifie çektiren konsolosla gönderme yaptı.



Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, resmi Twitter hesabından Medine saldırısı için “Harem-i Şerif'te bomba patlatmak düpedüz İngiliz işidir. Başka hiçbir alçak ırk buna cüret edemez” mesajını paylaştı. Bu mesaja İngiltere Büyükelçisi Richard Moore Türkçe olarak “Bu nefret suçu ve ırkçılık. Ve saçmalık. Britanofobi? Dış mihrakları aramayın. Daeş.” yanıtını verince polemik iyice alevlendi. Kelkitlioğlu Moor’a “İngiliz Büyükelçi bana cevap vermiş! Vatan hainleriyle selfie çeken konsoloslarınızı uyarın siz!" diye karşılık verip “Büyükelçi, eleştirimin İngiliz halkıyla ilgisi olmadığını siz de iyi biliyorsunuz! Sömürgeci geçmişiniz ve izlediğiniz yöntemler ortada.” mesajıyla karşılık verdi. Sosyal medyada bir anda tartışma yaratan polemikle ilgili birçok kullanıcı yorum yaptı. 



 




#Medine Harem-i Şerif'te bomba patlatmak düpedüz İngiliz işidir❗



Başka hiçbir alçak ırk buna cüret edemez❗ pic.twitter.com/8VtPPNLuC1


— Murat Kelkitlioğlu (@kelkitlioglumrt) 4 Temmuz 2016



.@kelkitlioglumrt Bu nefret suçu ve ırkçılık. Ve saçmalık. Britanofobi? Dış mihrakları aramayın. Daeş.


— Richard Moore (@UKAmbRichard) 5 Temmuz 2016



İngiliz büyükelçi bana cevap vermiş! Vatan hainleriyle selfie çeken konsoloslarınızı uyarın siz! https://t.co/wTqDQ5dYU5


— Murat Kelkitlioğlu (@kelkitlioglumrt) 6 Temmuz 2016



Büyükelçi, eleştirimin İngiliz halkıyla ilgisi olmadığını siz de iyi biliyorsunuz! Sömürgeci geçmişiniz ve izlediğiniz yöntemler ortada.


— Murat Kelkitlioğlu (@kelkitlioglumrt) 6 Temmuz 2016
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin