Akşam çayının yanına çok yakışıyor: Nefis kremasıyla müthiş sandviç keki denemeyen kalmasın. Sandviç kek nasıl yapılır?

Akşam çayın kahvenin yanına hem hafif hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız bu sandviç kek tam size göre. Mutlaka deneyin!

Google Haberlere Abone ol
Akşam çayının yanına çok yakışıyor: Nefis kremasıyla müthiş sandviç keki denemeyen kalmasın. Sandviç kek nasıl yapılır?

Pratik ve çok lezzetli tatlılardan bir tanesi olan sandviç kek son dönemlerin en popüler lezzetlerinden bir tanesi haline geldi.

Hafif aynı zamanda lezzetli oluşu tatlı noktasında oldukça güzel bir alternatif olmasına neden olurken sandviç keki mutlaka deneyin.

Malzemeler;

Keki için;

100 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Arası için;

1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (125 ml)

Üzeri için;

Çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 100 gram oda sıcaklığındaki tereyağını, 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri alalım ve malzemeler birbirine karışana dek güzelce çırpalım. 

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra üzerine 1 su bardağı kadar sütü de ilave edelim akabinde tekrardan çırpma işlemini gerçekleştirelim.

Süt ilavesinden hemen sonra içerisine 2,5 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce çırpalım. Koyu kıvamlı güzel bir hamur elde edeceğiz.

Kek hamurunu hazır hale getirdikten sonra hamuru sıkma torbasının içerisine ilave edelim. Akabinde pişirme kağıdı serili olan sıkma torbasının içerisine aralıklarla sıkalım. 

Bu noktada aralıklı olması son derece önemlidir. Kek hamuru piştikçe yayılacaktır. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştireceğiz. 

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 12 dakika boyunca pişirelim. Fırının önceden ısıtılmış olması son derece önemlidir. 

Kekler pişerken biz de bu esnada kremayı hazırlamaya başlayabiliriz. Tatlının kreması için 1 paket toz krem şantinin üzerine 1 çay bardağı soğuk süt ilave edelim ve güzelce çırpalım. 

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra katılaşması için buzdolabına kaldıralım. Pişen kekleri fırın içerisinden çıkartalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim. 

Kekler soğuduktan sonra keklerin yarısını ters bir şekilde tabağın üzerine dizelim. Sıkma torbasının içerisine aldığımız krem şantiyi keklerin üzerine sıkalım. 

Diğer keki de krem şantinin üzerine kapattıktan sonra sandviç formunu verelim. Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin