Akşam çayının yanına 10 dakikada hazır oluyor: Kıyır kıyır mısır unlu poğaça favoriniz olacak. Mısır unlu poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik poğaça tarifi arayanlar için son derece güzel bir tarifle geldik. Bu tarifi hem kısa süre içerisinde hazırlayabilecek hem de damak zevkinize uygun bir şekilde tüketebileceksiniz. İşte o pratik tarif...

Google Haberlere Abone ol
Akşam çayının yanına 10 dakikada hazır oluyor: Kıyır kıyır mısır unlu poğaça favoriniz olacak. Mısır unlu poğaça nasıl yapılır?

Akam çayının yanına sadece 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bir tarif arıyorsanız bu poğaça tarifini mutlaka deneyin!

Malzemeler;

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;
100 gr beyaz peynir

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı yoğurdu, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurtayı, 1,5 çay kaşığı tuzu, 2 su bardağı mısır ununu, 3 su bardağı unu ve son olarak 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde edelim. Hamurumuzu uygun forma gelene dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamurumuzu tezgaha alalım ve bıçak yardımıyla 4 eşit parçaya bölelim. Parçaya ayırdığımız hamurları rulo formuna getirelim ve ardından bezelere ayıralım.

Bezeleri teker teker elimizle açalım ve önceden hazırladığımız peynirli ç harcı içerisine ilave ederek hamurumuzu kapatalım. 

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirelim ve fırın tepsinin içerisine dizelim. Poğaçaları hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.

Susam ve çörek otu serpme işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine bıçak yardımıyla çizikler atalım. 

Ardından önceden ısıttığımız 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. 

Sürenin sonunda dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin