AKS sonuçları açıklandı: MEBBİS AKS sonuçları sorgulama sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi. 5 Eylül tarihinde yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı’na (AKS) iren adaylar, sonuçlarına 24 Eylül tarihinden itibaren resmi internet sitesi üzerinden erişebiliyor. Sınava giren adaylar, sonuçlarına MEBBİS sitesine girerek ulaşabiliyor. İşte MEBBİS AKS sonuç sorgulama sayfası!

Google Haberlere Abone ol
AKS sonuçları açıklandı: MEBBİS AKS sonuçları sorgulama sayfası

5 Eylül tarihinde yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sınavın üzerinden 2 haftalık bir süre geçmesinin ardından sonuçlar için de meraklı bekleyişine devam ediyordu. MEB tarafından yapılan açıklama ile AKS sonuçlarının 24 Eylül tarihinde erişime açıldığı duyuruldu. Peki, MEBBİS AKS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte MEBBİS AKS sonuç sorgulama sayfası!

AKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

AKS sonuçları açıklandı: MEBBİS AKS sonuçları sorgulama sayfası

AKS yani Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları 24 Eylül tarihinde açıklandı. AKS, 5 Eylül tarihinde gerçekleşti. Sınav sonuçlarının sınavdan sonra 15 iş günü içerisinde açıklanması beklenirken, dün yapılan açıklamayla sonuçlar erişime açıldı.

Sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesi "www.meb.gov.tr" üzerinden ulaşılabiliyor.

Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını kişisel MEBBİS sayfasından Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülünden öğrenebilir.

AKS sonuç sorgulama sayfası için TIKLAYIN!

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI (AKS) NEDİR?

AKS sonuçları açıklandı: MEBBİS AKS sonuçları sorgulama sayfası - Resim : 2

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, aday öğretmenliklerinin kaldırılması yani asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapmaktadır. Bu sınava adaylık kaldırma sınavı yani AKS adı verilmektedir. Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS), her sene 81 il merkezinde tek sınav şeklinde yapılır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin