Akreditasyon engeline tepki, RTÜK'e çağrı!

Gazetecilere akreditasyon engeline ve Akit TV'nin yayın skandalına tepkiler dinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Akreditasyon engeline tepki, RTÜK'e çağrı!

Antalya'da düzenlenecek olan G-20 zirvesini takip etmek üzere bin 600'ü yabancı 2 bin 500 basın mensubu akredite edilirken, Zaman ve Sözcü gazetelerine izin verilmedi. 



Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, dünyanın gözünün çevrildiği bir organizasyonda akreditasyon ayıbının yaşanmasını kınadı.



Satış rakamları ve haberleriyle önemli bir okuyucu kitlesine sahip olan Sözcü ve Zaman gazetesinin yok sayılamayacağını ifade eden İGC Başkanı Dikmen, şunları söyledi:



“Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerini buluşturan G-20, bu yıl Antalya'da düzenleniyor. Zirveyi takip edecek basın mensupları için akreditasyonda ayrımcılık uygulandı. Zaman gazetesi ve Sözcü zirveye alınmadı. Yurtiçi organizasyonlarda muhalif görülen medyaya yönelik bu tür çağdışı engellemelerle sıklıkla karşılaşıyor ve tepkimizi dile getiriyorduk. Ancak bu sefer olay tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşmekte ve basın özgürlüğü adına ülkemize uluslar arası arenada kara bir leke daha sürülmektedir. Böylesine önemli bir organizasyonda sansürcü bir yaklaşımla bazı gazetelerin alınmaması ülkemiz adına büyük bir ayıptır. Halkın kabullendiği, okuyarak desteklediği, yasal olarak faaliyet gösteren kurumların yok sayılması halkın haber alma özgürlüğünün engellenmesidir. Zirveye sayılı günler kala bu ayıbın bir an önce temizlenmesini bekliyoruz.”



İGC Başkanı Misket Dikmen, açıklamasında Akit TV’nin Atatürk’le ilgili yayın skandalına da değinerek, “Bu ayıp ve saygısızlık Akit TV’ye yeter ancak Türk milletinin en önemli değerlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaret de cezasız kalmamalı, RTÜK derhal gerekli işlemleri yapmalıdır” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin