AKP'li milletvekili hangi ünlü gazeteciye tazminat davası açtı?

AKP'nin Manisa Milletvekili yazısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle bir köşe yazarına dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
AKP'li milletvekili hangi ünlü gazeteciye tazminat davası açtı?

AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un 4 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan 'Boyalı Merdivenler' isimli köşe yazısında "milletvekilliği makamını ve görevini yapmakta olan milletvekillerini aşağıladığı, mensubu bulunduğu AK Parti'ye oy vererek demokratik hakkını kullanan seçmen vatandaşları hakaret ederek tahkir edici ifadelere yer verdiği" gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak tazminat davası açtı.



Konu hakkında bir açıklama yapan Özdağ, "Bir milletin mensuplarına ve milletvekillerine hakaret ettiği için, milletvekilleriyle ilgili yazdığı yazıda milletvekillerini töhmet altında bıraktığı için Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulundum. Avukatım Ümit Rona Bey suç duyurusu metnini savcılığa teslim etti. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hukukçular gereğini yapacaktır. Eğer yazıda bir ifade hürriyeti varsa ifade hürriyeti gerekçesini göstererek soruşturmaya yoktur diyecekler, hakaret varsa ise gereğini yapacaklardır. Hiç kimsenin hiç kimseye hakaret etme özgürlüğü yoktur. İfade hürriyeti vardır ama hakaret etme hürriyeti yoktur. Bu nedenle Türkiye'de herkes kalemini kullanırken, dilini kullanırken temiz dil ve temiz kalem kullanacak ve bunu kullanırken daha dikkatli olacak" dedi.



Özdağ'ın avukatı Ümit Rona ise, davaya ilişkin "Yazar Bekir Coşkun'un Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan 'Boyalı Merdivenler' isimli köşe yazısında hem milletvekili olan müvekkilimize hem de müvekkilimize ve mensubu olduğu partiye oy vermiş seçmene karşı hakaret içerikli bir takım ifadeler yer almıştır. Bu ifadelerden dolayı müvekkilim 'Manisa Milletvekili' Selçuk Özdağ hem kendi adına hem de kendinse oy veren seçmenler adına son derece üzülmüştür. Yazının bu nedenle basın özgürlüğü içerisinde olmadığı, düşünce ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmayan hakaret ve tahkir edici ifadeler içerdiğinden dolayı müvekkilimin kişilik hakları zarara uğramıştır. Bu sebeplerden dolayı yazının sahibi hakkında bu karalama, hakaret ve tahkir edici yaklaşımlardan dolayı hem Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk hem de manevi anlamda tazmin edilmesi için tazminat davası açtık. Adil bir yargılamanın sonunda gerekli kararı kamuoyu ile paylaşacağız" açıklamasını yaptı.



Bekir Coşkun'un davaya konu olan köşe yazısının içeriğinde; "Sevmiyorlar renkleri... milletvekili koltukları turuncu olduğu için, oturanların asabileştiğine ve bu yüzden çok kavga ettiklerine karar verdiler. Kırmızıyı görünce saldırıyor demek. Möölletvekili ve "Hala 'oyları yüzde 44' diyorlar... Bunca kıyamet, bunca olay, bunca skandal, bunca kepazelik, bunca rezillik... Yani sadece yüzde 6'si mı anladı, Türkiye'nin başına geleni?.. Renkli televizyona bakıyor oysa... Renk körü müsün mübarek..." ifadelerine yer vermişti.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin