AKP'li kuzu: Bu medya kuruluşu darbeyi meşru görür

Burhan Kuzu, Hürriyet gazetesinin “Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz” başlığıyla yayınladığı yazıya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
AKP'li kuzu: Bu medya kuruluşu darbeyi meşru görür

Burhan Kuzu, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararından sonra attığı başlık nedeniyle eleştirilen ve bugün “Cumhurbaşkanına sesleniyoruz” başlığıyla yeni bir yazı yayınlayan medya kuruluşuna tepki gösterdi.



Atılan başlığın iyi niyetle atılmış bir başlık olmadığını savunan Kuzu, “'Biz böyle bir şey kastetmedik' sözüne gidecek olursak, bu iş Mısır'da Mursi'nin idamı ile alakalı bir başlık veriliyor. Başlık iyi niyetli olacaksa şu şekilde olmalı. 'Mısır'da eski Cumhurbaşkanı idama mahkum edildi' olmalıydı, makul olanı bu. Sen şimdi bunun önüne 'yüzde 52' koyarsan bu bir şeyi ifade eder. Toplumdan, basından siyasetten gelen tepki üzerine bu temelden gelen bir yumuşama havasıyla bu açıklama yapılmıştır. Ancak 'yüzde 52 alan Mursi idam edildi' demek 'yüzde 52 oy alan Tayyip Bey'e de sıra gelecek' demektir. Bunun asıl Türkçesi bu, böyle okumak lazım. 'Yüzde 52 yazılır' mı derseniz yazılır ama burada yazılmaz. Alt metinde metnin herhangi bir köşesinde 'şu kadar oy almasına rağmen böyle bir karar verildi' falan denilebilir” dedi.



“BUNLAR DARBEYİ MAKUL GÖRÜR”

Adı geçen medya kuruluşunu ve kişileri tanıdıklarını belirten Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Aslında biz bunlardan bunları bekleriz. Türkiye'de adı geçen medya ve o niyette olan kişileri biz biliriz ki darbeyi genelde meşru ve makul görürler. Bükemedikleri bileği ancak bu yollarla gidermek isterler” şeklinde konuştu.



Haberin devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin