AKP'den festival darbesi! Artık o festival yok

AKP'lilerin tepki gösterdiği, Almanların hasat bayramı Oktoberfest Bira Festivali artık düzenlenmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
AKP'den festival darbesi! Artık o festival yok

Antaya’da CHP’li belediye döneminde 5 yıldır düzenlenen ve AKP’li Menderes Türel’in seçim öncesi, ‘başkan seçilmesi halinde iptal edeceğini’ duyurduğu Almanların hasat bayramı Oktoberfest Bira Festivali artık yapılmayacak.



Antalya’da CHP’li Mustafa Akaydın’ın başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle 5 yıldır belediyeye ait Cam Piramit alanında sonbahar aylarında düzenlenen Almanların dünyaca ünlü hasat bayramı ve bira festivali Oktoberfest, bu yıl Eylül sonunda yapılması gerekirken, belediye yönetiminin değişmesi nedeniyle yapılmadı.



Belediyenin CHP’de olduğu dönemde düzenlenirken başta dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Menderes Türel ve AKP’nin üst kadroları tarafından büyük eleştiriler yöneltilen Oktoberfest, artık düzenlenmeyecek.



BAŞKANIN TAVRI NET



Oktoberfest’in düzenleyicisi Turset Project Management firması sahibi Özgür Emeklioğlu, seçimden önce ve sonrasında Başkan Menderes Türel’in bu konudaki kararlılığı ve tavrının net olduğunu belirterek, “Bizler kendisinin kararlarına ve uygulamalarına saygılıyız. Kendilerinin ve diğer devlet büyüklerinin manevi destekleri olmadan uluslararası bir boyutta organizasyonun gerçekleşmesi çok zor” dedi.



SÜRDÜRMEK İSTİYORLARDI



Organizasyon firması, Büyükşehir yönetiminin değişmesi sonrası yapılıp yapılmayacağı merak konusu olan Oktobefest’in, yerli ve yabancı turistler açısından ses getirdiğini, sürmesini istediklerini duyurmuştu. Emeklioğlu daha önceki açıklamasında, “Tabii ki uygun bir zamanda randevu talep ederek, kendilerinin düşüncelerini öğrenmek ve olasılıkları görüşmek isteriz. Eğer mümkünse festivalimizi devam ettirelim, verdiğimiz emek ve çaba ziyan olmasın” diye konuşmuştu.



‘ANTALYA’NIN MARKALAŞMASINDA ETKİSİ VARDI’



Oktobefest’in Antalya’ya faydalarının başında kentin imajını gösteren Emeklioğlu, dünyanın 30′dan fazla marka şehrinde Oktoberfest’in yapıldığını, Antalya’da da yapılabiliyor olmasının kentin markalaşma sürecine etkisi bulunduğu ve çok kültürlü olduğunu gösterdiğini kaydetti. Özgür Emeklioğlu, bu festivalin yaklaşık 50 bin kişilik bir hareket oluşturduğu, yüzlerce sektöre gelir yarattığı, toplum açısından moral sağlama, farklı bir şehirde üniversiteye başlayan gençlerin kaynaşması gibi yararları olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.



DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin