AKP-MHP görüşmesi sosyal medyada nasıl yankılandı?

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sosyal medyanın da gündeminde..

Google Haberlere Abone ol
AKP-MHP görüşmesi sosyal medyada nasıl yankılandı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu kaolisyon hükümeti kurma kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli'yle gmrüşme yapmasının ardından açıklamarda bulundu.



Bahçeli'nin AK Parti ile koalisyon kurmak istemediğini belirten Davutoğlu açıklamasında şunları söyledi:



Bahçeli, Ak Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. 



Bahçeli, erken seçim kararı için bir hükümet Meclis'e gelirse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti. Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon oluşturmanın zemini olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır.



Bunu ilk fırsat MKYK'da arkadaşlarımla, daha sonra Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımlarla ilgili bir değerlendirmede bulunacağız. Yeni adım atmayı gerektirecek bir tablo yok. MKYK ile paylaşır paylaşmaz, Cumhurbaşkanımızla istişare edeceğim. Bu istişare neticesinde gerekmesi halinde tabiki görevi iade edeceğim' dedi.



Davutoğlu'nun açıklamalarının ardından sosyal medyada şu yorumlar yapıldı:



Emre Uslu: Bence Davutoğlu görevi iade etmemek için direniyor. 23 Ağustosa kadar rapor alsın. Temiz iş...



Fatih Portakal: Şimdi yapılması gereken BB'nın görevi iade etmesi.. CB'nın da diğer partiye vermesi..



Enver Aysever: Davutoğlu sadece istifa ederse, belki biraz toplumsa saygı edinir. Yoksa bu hali içler acısı...Davutoğlu artık siyaset tarihinde eski bir figür!



İsmail Küçükkaya: Tiyatro devam ediyor.



Yazgülü Aldoğan: İki saat boyunca koalisyonu neden kuramayacaklarını mı konuştular? Onu zaten bütün Türkiye biliyordu! Faruk Çelik çok güzel açıklamaların içerğini açıklayabilir mi? Çözümsüzlüğün nesi çok güzel?Davutoğlu'nun görevi iadesinden sonra görev, ikinci büyük partinin genel başkanı @kilicdarogluk na verilmelidir! DErhal..Tamam anladık, anayasayı çiğniyor ama nereye kadar?Görevi ikinci partiye vermek zorunda!



İsmail Saymaz: bahçeli tipik ülkücü genç reis tavrı gosteriyor: gidere gider politikası. 



Tarık Toros: Şu an ülkede apaçık.. AKP ve Saray eliyle "yetki gaspı" yaşanıyor... Bırak diğer partiler de ihtimalleri denesin, izin ver buna!Sayın Davutoğlu derhal Saray'dan randevu alıp bu akşam görevi iade etmeli.. Ötesi yetki gaspıdır, hayat boyu onu takip eder, nokta.



Kemal Göktaş: peki de "güzel şeyler" neydi, o kadar tahmin yaptırdılar ahaliye?



Nuh Albayrak: Dört parti, üç ay uğraştı bir hükümet kuramadı. Çözüm yine Beştepe'ye kaldı..



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin