Akman’a tahliye, Mumcu’ya suç duyurusu

Akman’ın yargılandığı davada, mahkeme, Mumcu hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Akman’a tahliye, Mumcu’ya suç duyurusu

Üniversite öğrencisi Emine Akman’ın 21 ay tutukluluğunun ardından bugün tahliyesinekarar veren İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.



Mahkeme, Mumcu’nun bugün yayımlanan “Emine Akman’a Barış Yok” başlıklı yazısında “Adil yargılamayı etkilemek, görev yapan hâkim ve savcıları hedef göstermek” suçlarını işlediğini ileri sürdü.



Mumcu’nun yazısından satır başları şöyle:



“Bir yandan PKK militanları gazeteciler eşliğinde geri çekilmeye devam ediyor, çatışmasızlık halinde şimdilik bir sorun yok. Öte yandan özel yetkili mahkemeler ceza dağıtmaya devam ediyor. Malum, özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Kaldırıldı çünkü artık giderek genişleyen egemenlik alanları iktidara dokunmaya başlamıştı. Ancak kaldırılan bu mahkemeler bazıları için yok oldu, bazıları içinse işlevini sürdürüyor. Çift hukuklu, çift gerçeklikli bir tuhaf zamanlardan geçiyoruz.



“Emine Akman Ağustos 2011’den bu yana Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu. Arkadaşına giderken bir markete yapılan molotofkokteyli saldırısına katıldığı ileri sürülüyor. Polise kalırsa Emine Akman markete molotofkokteyli atmış. Ne hikmetse saldırıya katıldığı söylenen 20 küsur kişiden başka yakalanan olmamış. 



“Molotofkokteylinde parmak izi yok, tanık yok. Bir güvenlik kamerasından alınmış bir kare fotoğraf var.  Emine Akman’ın avukatları kaç duruşmadır o fotoğraf karesinin Adli Tıp’a gönderilmesini ve fotoğraftakinin müvekkilleri olup olmadığının tespitini talep ediyor. Talepleri nedense sistematik olarak reddediliyor. 



“Reddedilen sadece bu değil. Akman gözaltında kötü muameleye uğradığını, tecavüz edilmekle tehdit edildiğini açıklayıp suç duyurusunda bulunuyor. Vücudunda Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla sabit ‘darp kaynaklı yaralanmalar’ var. Sonuç? ‘Kovuşturmaya yer olmadığı...’ 



“Duruşmalarda Emine Akman’ın bir erkek arkadaşı olduğu ve onu ziyaret ettiği ortaya çıkıyor. Hâkim dönüyor babasıyla abisine ‘Siz kızınızı okuyor sanıyorsunuz ama...’



“Vücudundaki darp izlerini, tecavüz tehditlerini, dosyadaki fotoğraftakinin Emine Akman olup olmadığını merak etmeyenler, erkek arkadaşını neden ailesinden gizlediğini merak ediyor…” 



Kaynak: BİA Haber Merkezi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin