AKM-Gar-Kızılay metrosu nerede, hangi duraklardan geçiyor? Ankara AKM-Gar-Kızılay metro güzergahı!

Ankara AKM - Gar - Kızılay Metro Hattı'nın açılışı yapılıyor. Ankara'da hizmete girecek Ankara AKM - Gar - Kızılay Metro Hattı'nın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişi olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hizmete açılacak hattın uzunluğu 3,3 kilometre olacak. Peki AKM-Gar-Kızılay metrosu hangi duraklardan geçiyor? AKM-Gar-Kızılay metro güzergahı!

Google Haberlere Abone ol
AKM-Gar-Kızılay metrosu nerede, hangi duraklardan geçiyor? Ankara AKM-Gar-Kızılay metro güzergahı!

AKM – Gar – Kızılay metrosu Ankara'da vatandaşların hizmetine açıldı. 3 istasyonun bulunduğu AKM – Gar – Kızılay metrosu ile Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız ulaşım sağlanacak. Peki AKM-Gar-Kızılay metrosu hangi duraklardan geçiyor? AKM-Gar-Kızılay metro güzergahı!

AKM – GAR – KIZILAY METROSU DURAKLARI NELERDİR?

AKM – Gar – Kızılay metrosunda Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Hızlı Tren Garı, Adliye ve Kızılay durakları olacak. Gar, Adliye ve Kızılay duraklarının bulunacağı metro sayesinde Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız gidilecek. 

Gar istasyonu ile yolcular Ankara YHT Garı'na, Başkentray’a ve Ankaray'a aktarma yapabilecek.

Adliye istasyonu sayesinde Başkentray'a aktarma yapılacak. Kızılay metrosu ile Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına geçiş kolaylaşacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Ankara metorosuna ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Ankara'nın farklı ulaşım ağlarını birbirine bağlayan, bu özelliği ile de 3,3 kilometre uzunluğunun ve 3 istasyonun ötesinde bir öneme sahiptir. Bu metron bu muhteşem gar istasyonu üzerinden Yüksek Hızlı Trene, Başkentray'a ve Ankaraya aktarma yapabilecek. Adliye istasyonundan yine Başkentraya geçilebilecek. Böylece Ankara'ya sadece son 7 yılda daha önce var olan 23 kilometrelik raylı sistemlere ilave olarak Kızılay-Çayyoluyla 16,6 kilometrelik, Batıkent-Sincan ile 15,4 kilomtrelik, Keçiören-AKM ile 9,2 kilomtrelik; bugünde AKM-Kızılay ile 3,3 kilomtrelik olmak üzere toplamda 44 buçuk kilometrelik metro hattını kazandırmış olduk" dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'DAN AÇIKLAMA!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nun Ankara'da ulaşımı kolaylaştıracağını belirttti ve şunları kaydetti: "AKM-Gar-Kızılay metrosunun tamamlanmasıyla, Bakanlığımız tarafından Ankara’ya toplam 44,5 km metro hattı kazandırılmış oldu. Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olmak üzere 3 istasyondan oluşan bu hattımız, Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından da çok önemli bir projedir. Tasarım hızı 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla günde 600 bin yolcuya hizmet verecek. Hattaki ilk istasyon olan Gar İstasyonu’nda vatandaşlarımız, YHT Gar’a ulaşacak, buradan Başkentray ve Ankaray'a aktarma yapabilecekler.

İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu'nda ise M1 hattına, Başkentray'a aktarma mümkün olacak. Son istasyon olan Kızılay İstasyonundan ise Batıkent Metrosuna, Çayyolu Metrosu’na ve Ankaray metrosuna aktarma olacak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin