Akit yazarı uyardı! 'Medya sizi terörist yapabilir'

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Gezi olaylarında sosyal medyanın gençleri sokağa döktüğünü belirterek, "Medya sizi terörist yapabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Akit yazarı uyardı! 'Medya sizi terörist yapabilir'

Adana'da medya üzerine konferans veren Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, medyanın yaşadığımız dünyada hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olduğunun tartışılır olduğunu söyledi. 



Dilipak, "Hiçbir Müslüman dünyada olup biteni görmezden, duymazdan gelme hakkına sahip değildir. İşte bu gazetecilik dediğimizi, medya dediğimiz şey, sizi yaşadığınız dünyadan haberdar etmek için görev yapması gerekiyor. Bugünkü medya bizim ümit ettiğimiz medya mıdır? Hayır hayır, hiç öyle değil. Aksine bugünkü medya bizi başka yerlere savurmak için, bizim gözümüze perde çekmek için görev yapıyor. Birbirimize dikkat ettiğimiz kadarından daha fazlasını okuduğunuz haberlere, bilgi aldığınız kaynaklara gösterin. Çünkü onu kaybederseniz ne yediğinizi de bilmezsiniz. Çünkü o da bir bilgi. Her şey bir bilgi ile başlıyor. Size gelen bilgi, sizin yönünüzü, umudunuzu, hayalinizi, geçmişinizi, her şeyinizi yeniden tanımlamanıza neden olabilir. Size şeytanları melek, melekleri şeytan olarak gösterebilirler. Bugünkü medya biraz konkal ve konveks aynalarla dolu, çadırlara benziyor. Hani şu çadırlarda, sirklerde bir takım komik sirklerin yapıldığı çadırlar varya, aynalar kısa adamı uzun, uzun adamı kısa gösterir ya onlar gibi. Bugünkü medyada hainleri kahraman, kahramanları hain gösterebilir. Bize gerçeği gösteren medya lazım. Aksi halde istikametimizi şaşırırız. Medyanın asıl görevi, yaşadığımız zamana ve mekana şahitlik etmemezi sağlamaktır. Çünkü bizim sorumluluğumuz bu alanda gerçekleşecek" diye konuştu.



Dilipak, bugün medya denilen şeyin hayatımızın tamamını kuşattığına dikkat çekerek şunları kaydetti:



"Reklamlar, sosyal medya, Twitter değimiz şeyler de medyanın bir parçası. Bunlar sizin çocuğunuzu bir anda Gezi parkına yönlendirdiler. Cehenneme de yönlendirebilirler. İnsanları bu gücü kullanarak hakka hakikate yönlendirebilirsiniz. Medya bir mektep olabilir. Medya tehlikeli insanların elinde gerçekten tehlikeli bir araç. Sizin bütün iyi niyetlerinize rağmen medyayı kötü maksatla kullananlar siz de bundan habersizseniz sizi terörist de yapabilir, uyuşturucuya da yönlendirebilir. Hipnotik etki yapıp kişiliğinizi de dönüştürebilir. Bunu zorla bir ilaçla hapishanede bazı kişilerin kişilikleri üzerinde yapılan operasyonlarda var. 

Ama uzun zamanda bağımlı olduğunuz dizinin içine yerleştirilen gizli reklam ve propagandalarla yapıyorlar artık. Türkiye yasalarla bunu yasakladı. Ancak illegal yapılarda bunun önüne geçilemiyor. Facebook'ta izlediğiniz bir filmde bu gizli reklamların olmadığını bilemezsiniz. Yani medya dediğiniz şey sizin inancınızı, tarih algınızı, kültürünüzü, geleneğinizi, insan ilişkilerinizi, her şeyinizi değiştirebilen bir ajana dönüştürebilir." (İHA)



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin