Akın Atalay gözaltına alındı!

Almanya'dan Türkiye'ye dönen Atalay, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Akın Atalay gözaltına alındı!

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Almanya'dan Türkiye'ye döndü. Atalay, Atatürk Havalimanı'nda uçaktan indikten sonra gözaltına alındı. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 11.30'da Berlin'den İstanbul'a gelen Atalay uçağın kapısına gelen polis ekipleri tarafından alınarak apronda bir araca bindirildi. Bir süre havalimanındaki polis merkezinde tutulan Akın Atalay, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 



FETÖ SANIĞI SAVCI ARKADAŞLARIMIZI TUTUKLATTI 



Cumnuriyet'e yönelik düzenlenen operasyon kapsamında “FETÖ üyeliği” davasında yargılanan savcı Murat İnam’ın talebiyle 9 Cumhuriyet çalışanı “FETÖ/PDY ile PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri” iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı operasyonda İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.



CHP Köln Derneği'nin ve Nazım Hikmet Vakfı'nın Tarık Akan'ı anma etkinliğine davet ettiği Akın Atalay, operasyon sırasında Almanya'da bulunuyordu. Havuz medyası, Atalay hakkında "kaçtı" idiialarını içeren haberler yapmıştı. Akın Atalay ise gönderdiği mesajda Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin