Akıllı televizyonlarla birlikte, kişiselleştirilmiş reklamlar da hayatımıza giriyor

Yeni nesil akıllı televizyonların hayatımızda yaygınlaşmasıyla birlikte, seyirci ile anlık iletişim kurabilen, kişiselleştirilmiş reklam modelleri markaların yeni gözdesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı televizyonlarla birlikte, kişiselleştirilmiş reklamlar da hayatımıza giriyor

Gelişen teknoloji ile televizyonların internete bağlı ve akıllı hale gelmesi, reklam mecrası olarak televizyonun da interaktif ve ölçülebilir olabilmesini sağladı. Bu yeniliklerle artık markaların hedeflerine yönelik interaktif alt bant ve L bant reklamları ile TV reklamlarında anlık veriler gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra, anlık data toplamak, anket ve oylama yapmak, kişiye özel indirim kodları vermek gibi dijital dünyanın pazarlama kurguları, hem yerel hem de ulusal TV kanallarında kolaylıkla hayata geçirilebiliyor. Yani artık markalar seyirci ile televizyon üzerinden de anlık iletişim kurabiliyor.



Artık 3,5 milyon hanede, 13,6 milyon kişiye ulaşabildiklerini söyleyen, adreslenebilir reklam yayınlama mecrası TVekstra Direktörü Merve Eraslanoğlu sözlerine şunları ekliyor: “Adreslenebilir reklam, tüm dünyada olduğu gibi artık Türkiye’de de tırmanan bir trend ve televizyon hala en çok etkiyi yaratan pazarlama aracı. Adreslenebilir reklam ile televizyon mecrasında hem izleyici için hem de markalar için yeni bir dönem başlıyor ve hatta başladı diyebiliriz. Bu uygulama, TV mecralarında ölçümlenebilir ve hedeflenebilir reklam modeli ihtiyacından doğdu. Türkiye’deki akıllı TV penetrasyonunun artmasıyla birlikte, bizim de TVesktra olarak son 1 senede seyirciye erişimimiz %80 arttı. Artık günümüzde markanıza yaptığınız her bir lira yatırımın değeri çok daha büyük. Yaptığımız kampanyalarda, tüm sektörlerin ortalaması olarak %2’nin üzerinde CTR(tıklanma oranı) ve 10sn üzerinde interaktif sayfada zaman geçirme gibi rakamlara ulaşıyoruz. Böylece markalarımıza, hem sektör verileri ile ölçüm hem de dijital metriklerle ölçüm gibi imkânlar sunuyoruz. Markalar anlık raporlama ile maliyet kontrolü ve kodları üzerinden anlık kampanya verilerine de ulaşabiliyorlar. Bunlar pazar liderleri için çok gerekli ve değerli veriler.



Amacımız, tüm dünya ile paralel olarak Türkiye’de de TV mecrasının dönüşümüne katkı sağlamak ve tüm yetenekleri ile bu mecrayı sahiplenmek. Bu hedefimiz paralelinde ürün üzerinde de ciddi yatırımlar yapıyoruz. Mesela, yerli ve milli olarak teknoloji üzerine ar-ge yapan girişimcilere yatırım yapmaya başladık. Yaptığımız son yatırımlardan biri İCMS firmasına oldu. İCMS, Clouplay ve TİVU isminde geliştirdiği platformlarla, TV kanallarında, dijital yayıncılara, kurum ve kuruluşların kendi kanallarını oluşturmalarına imkân sağlayan bir firma. Buradaki uzmanlığı, TV mecralarına ve dijital dünyaya kazandırmak için çalışıyoruz. Bunlar tamamlandığında tüm KVKK(Kişisel Verileri Koruma Kanunu) kuralları dahilinde hedefli gösterimler, dinamik içerik entegrasyonu, reklam dönüşümünü ölçümleme gibi birçok kavramı doğru şekilde konuşabilmeye başlayacağız.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin