'Akil insanlar listesi çok fazla büyütüldü'

İş kadını Leyla Alaton'dan 'Akil insanlar' yorumu.

Google Haberlere Abone ol
'Akil insanlar listesi çok fazla büyütüldü'

Cine5 ekranlarında Ece Vahapoğlu’nun sunduğu Uzun Lafın Kısası programına iş kadını Leyla Alaton konuk oldu. Açık sözlülüğü ve kadın haklarını savunmasıyla tanınan Leyla Alaton, programda cesur açıklamalar yaptı.



Ece Vahapoğlu'nun sorusu üzerine, “ilişkilerde kıskançlık ve psikolojik taciz” konusunda düşüncelerini samimi ve ateşli bir şekilde paylaşan Alaton "Kıskançlık günümüzde aldı başını gidiyor. Konduramıyor üstüne, karşısındaki kişi için de utanıyor. O kadar yedirilmiş ki bazı şeyler, taciz olduğunun farkında bile değiliz. Özellikle psikolojik taciz önemli. Aile hayatında eşinin giydiğine karışmak, “Sen göstermeyi seviyorsun” gibi. Dövmek değil ama psikolojisini dövmek. Bizim toplumumuzda çok severse kıskanır diye düşünülüyor. Böyle bir şey kadınlara yedirilmiş. Yok böyle bir şey. Bu hegomanya, bastırma ve erkeğin güvensizliği. Bu kadın seni seçmiş daha ne istiyorsun. Hastalıklı kıskançlık modası var ve bu kıskançlık da sevgi şemsiyesi ile yutturuluyor. Halbuki bu özele tecavüz. Sen bu kadar giyinen, süslenen, iş hayatında başarılı kadınla olamayacaksan baştan seçmeyeceksin.” diye içini döktü.

 

Gündeme dair de düşüncelerini açıklayan Alaton, “Akil İnsanlar” listesinin çok fazla büyütüldüğünü söyleyerek, “Biz o listeye çok fazla odaklandık. Kimin o listede olacağına. Bu listede olmazsın da başka listede olursun, konuya göre yapılmış bir liste, vakit ayırılması gereken bir iş. Çok fazla önemsiyoruz, çok fazla güç atfediyoruz, çok fazla büyütüyoruz. Sanki Türkiye’yi yönetecek kabine seçiliyor. Listede kadınların olması mesaj açısından önemli ama davet edilmeyenler bu kadar stres yapmasın. Bak Ece'ciğim sen ve ben bu listede yokuz; şimdi üzülelim mi?" diyerek Ece Vahapoğlu’na da takıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin