Akil insan Hilal Kaplan'dan basına ayar

A Haber’de yayınlanan programa katılan Kaplan, basını neyle eleştirdi?

Google Haberlere Abone ol
Akil insan Hilal Kaplan'dan basına ayar

A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Her Yöne 80 Dakika programında Hilal Kaplan, içinde bulunduğu Akil İnsanlar İç Anadolu Grubu'nun çalışmalarından örnekler verdi. Basının büyük çoğunlukla spekülatif olaylara yer verdiğini dile getiren Kaplan şu şekilde konuştu:



"Basın büyük çoğunlukla spekülatif olaylara yer veriyor. Güzel konuşmalara yer verilmiyor. İki saat çok güzel bir toplantı yapıyoruz ama ona yer verilmiyor, iki dakika gerginlik olmuş. O iki dakikayı tüm toplantı olarak yansıtıyor. %85 hoş karşılanıyoruz. Şehre göre değişiyor. Şehit ailelerini ziyaret ediyoruz. Aksaray’ın bir köyünde şehir ailesini ziyaret ettik. Anne Kürt Türkçe bilmiyor ve onunla tercüman eşliğinde konuştuk. oğlu Fatih Hakkari’de şehit olmuş 20 yaşında. İşte bu yaşadığımız dramı anlatıyor. Bu acı toplumun bütün kesimlerini saran bir acı olduğunu anlatıyor.

 

Niğde’de gönüllü çalışan bir hoca ile karşılaştık. Yunus Hoca Kürt. Orada bir okuma salonu var, maddi durumu kötü olan öğrencileri üniversite sınavına hazırlıyorlar. Yunus Hoca 5-6 yaşındayken köyü yakılmış ve ailesi Diyarbakır’a göç etmiş. üniversiteyi okumak için Niğde’ye geliyor. Niğde’ye geldikten sonra oradaki çocuklara yardım ediyor. Oradaki kişilerden biri şöyle dedi; “bu kan dursun ben de Yunus Hoca’nın köyüne gidip onun burada yaptığı hizmeti yapmak istiyorum.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin