Akif Beki'den 'kökten çözüm' önerisi: Merkezi yayına geçilsin; RTÜK tek akış yapsın

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) TV kanallarına gönderdiği 'ısrarlı' tavsiyeyi eleştirdi. Beki, "RTÜK tek akış yapsın, hepsi uysun. Bir kerede kökten çözülsün" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Akif Beki'den 'kökten çözüm' önerisi: Merkezi yayına geçilsin; RTÜK tek akış yapsın

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından tv kanallarına gönderilen 'ısrarlı' tavsiyeyi köşesine taşıdı. Beki, "Oldu olacak, merkezi yayına geçilsin. RTÜK tek akış yapsın, hepsi uysun. Bir kerede kökten çözülsün. Bak ısrar ediyorum, hatırım kalır." diyerek RTÜK'e tepki gösterdi.

Akif BEKİ / KARAR

RTÜK’e kökten çözüm önerisi

RTÜK, düzenleme ve denetleme görevini yeni bir boyuta taşıdı. “Aziz RTÜK gelmiş, şeker şerbet ez hanım” tadında bir yeni yıl isteğiyle...

Madem ki “yayıncılık otoritesi”yiz dedi ve TV’lerden şu kadarcığını isteme hakkını kendine tanıdı:

“Yeni yılla birlikte 4 gün boyunca aziz vatandaşlarımızın evde aileleriyle birlikte zaman geçirecekleri göz önünde bulundurulduğunda, televizyonlarda nostalji günlerinde olduğu gibi ailenin sıcaklığını yansıtacak faydalı, eğlendirici ve bilgilendirici programların yayınlanmasının önemi bir kat daha artmaktadır. Maziden hatırladığımız örnek ve güzel ev manzaralarında olduğu gibi evin en küçüğüyle en büyüğünün, belki dedeyle torunun, birlikte izleyebileceği ve dinleyebileceği türden yayınları ısrarla tavsiye ediyoruz.”

Kendini bu kadarcık şımartmayı RTÜK’e çok görecek değil ya medyamız! Israr etmiş üstelik. Eh, kırmaz, ikiletmezler artık.

Fakat TV’lerin yayın akışına her seferinde böyle rica minnet mi karışacak RTÜK? Oldu olacak, merkezi yayına geçilsin. RTÜK tek akış yapsın, hepsi uysun. Bir kerede kökten çözülsün. Bak ısrar ediyorum, hatırım kalır.

Akif Beki'nin yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin