Akdeniz'de şiddetli deprem. Merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi

Muğla açıklarında korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise büyüklüğü 5.7 olarak verdi. Deprem, Antalya, Aydın, Denizli, Mersin ve İzmir'den de hissedildi. AFAD ilk açıklamasında depremin merkez üssünü Muğla olarak açıklarken, ikinci açıklamasında Antalya'nın Kaş ilçesi olarak duyurdu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den önemli bir açıklama geldi. Sözbilir "Bu deprem Ege Denizi'ndeki stresi azaltmış olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'de şiddetli deprem. Merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi

Akdeniz'de merkez üssü Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıkları olan, Richter ölçeğine göre, 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Akdeniz'de saat 15.37'de, merkez üssü Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıkları olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Derinliği 41,8 kilometre olarak kaydedilen depremde, ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Düzeltme yapıldı, Kaş olarak açıklandı

AFAD daha sonra ikinci bir açıklama yaparak depremin merkez üssünün Antalya'nın Kaş ilçesi oludğunu duyurdu.

Açıklamada, "Akdeniz'de saat 15.37'de, merkez üssü Antalya Kaş'ın 85,78 kilometre açığında 5.4 büyüklüğünde deprem oldu. Derinliği 27,77 kilometre olarak kaydedilen depremde, ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" denildi.

Kandilli 5,7 olarak duyurdu

Kandilli Rasathanesi ise depremin Akdeniz açıklarında olduğunu ve depremin büyüklüğünü ise 5.7 olduğunu duyurdu.

Deprem, Antalya, Aydın, Denizli, Mersin ve İzmir'den de hissedildi.

Akdeniz'de şiddetli deprem. Merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi

Murat Kurum: Olumsuzluk yaşanmadı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Akdeniz'de meydana gelen, başta Muğla olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Ekiplerimizle takipteyiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

O ANLAR KAMERADA

BAKAN KOCA: OLUMSUZ ÇAĞRI GELMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'daki hesabından "Saat 15.37'de Akdeniz'de, Muğla Seydikemer açıklarında meydana gelen; Muğla, Antalya, Aydın illerinde hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı gelmemiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" açıklamasında bulundu. 

Akdeniz'de şiddetli deprem. Merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi - Resim : 2

HASAN SÖZBİLİR: EGE DENİZİ'NDEKİ STRESİ AZALTIMIŞ OLABİLİR

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün Muğla'nın Seydikemer ilçesinin 80 kilometre açıklarında meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin, Ege Denizi'ndeki stresi belli oranda azaltmış olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Sözbilir, Fethiye açıklarında meydana gelen depremin Pliny-Strabo fayı adı verilen büyük ölçekli bir fay zonu üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Bu zonun aynı zamanda Afrika levhasının yırtıldığı yere karşılık geldiğini aktaran Sözbilir, şunları kaydetti:

"Ulusal ve uluslararası sismoloji merkezlerine göre depremin büyüklüğü 5,4 ile 5,9 arasında değişiyor. Son aylarda meydana gelen ve deprem fırtınaları şeklinde devam eden deprem yoğunluğu sırasında oluşan bir deprem. Bu yırtılma yeri, jeolojik anlamda Ege ile Akdeniz'i birbirinden ayıran bölgeyi de ifade ediyor. Son iki ayda Ege Denizi'nde meydana gelen depremlere karşılık verecek şekilde gelişmiş olmalı. Odak mekanizma çözümü sol yanal bir hareketi gösteriyor. Bu deprem, Ege Denizi'ndeki stresi belli oranda azaltmış olabilir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin