Akbelen'de kıyım 10. gününde! Vatandaş ağlamaya doyamadı. Türkiye'nin ciğerleri yok ediliyor

Akbelen Ormanları'nda Limak ve İÇTAŞ holdinglerine bağlı YK Enerji’nin kömür uğruna ağaç katliamı 10. gününde... YK Enerji, bölgedeki katliamına devam ediyor. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı direnen bölge sakinleri ve çevreciler, iki aşkın süredir mücadelesini gözyaşlarıyla sürdürüyor. tv100 mikrofonları köylülerin sesi olmaya devam ediyor. Mikrofonlara konuşan bölge sakini Mustafa Yıldırım, duygularını ifade ederken gözyaşları sel oldu. Köy halkı ise direnmekte ısrarcı.

Google Haberlere Abone ol
Akbelen'de kıyım 10. gününde! Vatandaş ağlamaya doyamadı. Türkiye'nin ciğerleri yok ediliyor

Devletten aldıkları ihalelerle sık sık gündemde olan Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak ve İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu İÇTAŞ holdinglerinin kurduğu YK Enerji, katliam yapmaya devam ediyor.

YK Enerji, bölgeye ilk günden beri büyük katliam yaptı.

Köylüler, bölge sakinler ve çevreciler direnişini sürdürüyor. Bölge sakinleri gece-gündüz nöbet tutuyor ama güçleri ne iş makinelerini durdurmaya ne de kesimi engellemeye yetmiyor.

Devletten aldıkları ihalelerle sık sık gündeme gelen Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız’ın ortak olduğu Limak, İbrahim Çeçen'in sahip olduğu İÇTAŞ Holding tarafından kurulan YK Enerji doğa kıyımını sürdürüyor.

KATLİAMIN SESİ KUŞ SESLERİNİ BASTIRDI

Bölge sakinleri, çevreciler ve köylüler ağaç kesimini durdurmak için harekete geçti. Direniş nöbeti başlattı.

tv100, bölge halkının sesini duyurmaya devam ediyor. Maden şirketi, bölgede ağaç kıyımına devam ediyor. Muğla’nın İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen mevkiinde maden çıkarmak için istimlak edilen alandaki ormanda katliam yapılıyor.

Akbelen’de 10 gündür kuş seslerinin, cırcır böceklerinin seslerinin yerini testere sesleri aldı. Akbelen’i nefessiz bırakmak isteyen şirketler, kıyımın boyutunu gün geçtikçe büyütüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin