Akbelen Ormanı'nda katliam sürüyor. Ağaç kıyımına karşı nöbet tutan gruba müdahale: Çok sayıda kişi gözaltı

Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla'ın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanları'nda ağaç kıyımı devam ediyor. Ağaçların kesildiği bölgede köylülerin ve çevrecilerin direnişi de devam ediyor. Ağaç kıyımına karşı nöbet tutan grup günün ilk saatlerinde ablukaya alındı. TOMA'larla ve biber gazıyla müdahale edilirken 20 yaşam savunucusu gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Akbelen Ormanı'nda katliam sürüyor. Ağaç kıyımına karşı nöbet tutan gruba müdahale: Çok sayıda kişi gözaltı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen ormanında Nihat Özdemir'in sahip olduğu Limak Holding ve İbrahim Çeçen'in sahibi olduğu IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için 6 gün önce sabah saatlerinde başlayan ağaç kesimi devam ediyor.

Ağaçların kesildiği bölgede köylülerin ve çevrecilerin direnişi de devam ediyor. Ağaç kıyımına karşı nöbet tutan grup günün ilk saatlerinde ablukaya alındı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Oturma eylemi yapan vatandaşlara biber gazı ve iki TOMA ile müdahale edildi. Aralarında Deniz Gümüşel, Şengül Yüksel, Songül Fular Erdem, Nilay Ormanlı Balpınar, Harun Cici, Deniz Mensa Ergenç, İlayda Kekeç Ilgaz, Pelin Nacin, Levent Büyük, Kemal Özberksoy, Alper Turaç, Esra Balbar, Kerem Gündoğdu,Orhun Sercinoğlu, Ahmet Atay, İsmail Hakkı Atal, Aslıhan Karaman, Leyla Bilgen'in bulunduğu yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin